Speciaal voor de gelegenheid heb ik mijn mooiste jurkje en mijn hakken uit de kast getrokken, want vanavond ga ik eten bij restaurant Publique in Den Haag. We beginnen met een lekker glaasje champagne en wat kleine hapjes aan de bar om in de sfeer te komen, en laten ons heerlijk verwennen.
Het is een prachtige zaak waar architect Robert Kolenik exclusief het interieur voor heeft ontworpen. De stijl noemt hij ‘eco chic’ en dit wordt gecomplimenteerd door de oude voorgevel (origineel stadsgezicht) en de art deco glas-in-lood ramen.

PRACHTIGE GERECHTEN EN FIJNE SMAKEN BIJ PUBLIQUE

Restaurant Publique heeft een internationale uitstraling, en de naam betekent dat het toegankelijk is voor iedereen. De eigenaren zijn trots op de bewuste keuken, waar chefkok Mark tovert met lokale producten, veel groentes en er alleen wordt gewerkt met producten waar aandacht voor is geweest. De keuken is een Franse keuken met Aziatische en Mediterraanse invloeden.

Wij genieten van de 6-gangen proeverij waarbij je het beste van de kaart als kleinere gerechten kan proberen. Alles even heerlijk. Een echte aanrader. Mede ook omdat voor elke gang 2 euro wordt geschonken aan de stichting Lymph&Co, waardoor je geniet van fijne en prachtig opgemaakte gerechten én goed bezig bent!

Iedere gang wordt begeleid door een bijpassend glas wijn en je wordt meegenomen in de keuze van het wijnhuis, de druif etc. Voor de échte wijnkenners is er het speciale ‘vieze boekje’, hier moet je zeker even naar vragen!

De menukaart wisselt elke 3 maanden en wordt afgestemd op het seizoen. Leuke bijkomstigheid van de nieuwste kaart is dat er een verrassingsmenu beschikbaar is voor 34 euro, en wij houden van verrassingen en vooral voor die prijs!
Restaurant Publique
Anna Paulownaplein 4, Den Haag
restaurantpublique.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders