Een reis naar Costa Rica is er een die je niet zo snel zal vergeten. Wilde dieren spotten in de jungle, ruige stranden bezoeken en het ondernemen van avontuurlijke activiteiten – het kan hier allemaal. Het land zit vol met verrassingen en met de Costa Ricaanse Pura Vida mentaliteit voelt dit al heel snel als thuis. Dit geldt ook voor veel verschillende diersoorten.

Zoals bijvoorbeeld de zeeschildpadden die jaarlijks hun eieren op de stranden van Costa Rica leggen. Wie graag de bijzondere diersoort in het wild wilt zien, is in Costa Rica aan het juist adres. Het is zelfs zo dat vijf van de zeven zeeschildpadsoorten die wereldwijd voorkomen, hier zien zijn. Reis je naar Costa Rica en wil je weten waar je de grootste kans hebt om de schildpadden in het wild te zien? Lees dan de onderstaande tips.

TORUGUERO NATIONAL PARK
Tortuguero betekent: Land van de Schildpadden. Wie zijn of haar kans op het zien van schildpadden wilt vergroten, kan deze regio aan de oostkust van Costa Rica niet overslaan. Je vindt hier in totaal drie verschillende type zeeschildpadden en als het aan Costa Rica ligt blijft dat ook zo. Het land doet er namelijk alles aan om de schildpad te beschermen.

De enige legale manier om de bijzondere diersoort in dit park te zien is dan ook met een gecertificeerde gids. Dat kan het hele jaar door, maar het beste moment om op pad te gaan in het park is tussen april en oktober – grote kans dat je dan verschillende zeeschildpadden tegenkomt!

OSTIONAL WILDLIFE REFUGE & SANTA ROSA NATIONAL PARK
De dwergschildpad, ook wel warana genoemd, is de kleinste van de vijf soorten zeeschildpadden die te vinden zijn in het land. In Costa Rica staat deze schildpad bekend om de grote hoeveelheden waarin zij migreren – dit wordt de Arribada genoemd. Voor liefhebbers van natuur en dieren is dit spektakel niet te missen.

Tijdens de Arribada komen namelijk honderdduizenden dwergschildpadden aan land om eieren te leggen. Dit unieke fenomeen gebeurt in maar zeven plaatsen in de wereld, waarvan er twee in hier te vinden zijn. Wie dit niet wilt missen, reist af naar de regio Guanacaste en bezoekt in het juiste seizoen Ostional Wildlife Refuge of Santa Rosa National Park.

GANDOCA-MANZILLO WILDLIFE REFUGE
In het zuidwesten van Costa Rica ligt het Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge. Dit beschermde natuurgebied strekt zich uit tot de grens met Panama en beschermt zeventig procent van de Caribische kust van het land. Daarnaast wordt het thuis genoemd door twee van de meest zeldzame zeeschildpadden ter wereld; de lederschildpad en de karetschildpad.

Van maart tot mei is er een kans de reusachtige lederschildpad te spotten en van maart tot oktober de karetschildpad. Ondanks dat het niet verplicht is om een gids mee te nemen, is het wel aan te raden – zij weten de beste plekjes om de schildpadden te spotten en kunnen nog veel meer vertellen over andere diersoorten in dit bijzondere natuurgebied.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders