Hendrick’s Gin heeft weer een nieuwe limited edition gelanceerd: Grand Cabaret. Deze nieuwe aanwinst voor het Hendrick’s assortiment is geïnspireerd op het 19e eeuwse Parijs, met smaken van steenvruchten, zoete kruiden en een hint van roos.

Om de lancering te vieren hebben wij drie recepten voor je op een rijtje gezet, waarvan één met de nieuwe Hendrick’s Grand Cabaret. Enjoy!

COCKTAILRECEPT: De Grand Cabaret Royale

Ingrediënten:

  • 30ml Hendrick’s GRAND CABARET
  • 30ml cranberrysap
  • 15ml limoensap
  • 15ml suikersiroopGarnering
  • Schijfje komkommer
  • Sinaasappelschil
  • Champagne of bruisende wijn

Schenk alle ingrediënten in een champagneglas en top af met champagne of bruisende wijn. Garneer de GRAND CABARET ROYALE met een schijfje komkommer en een stukje sinaasappelschil.

Lesley Gracie, master distiller bij Hendrick’s Gin: ‘Ik ben op een onophoudelijk zoektocht naar inspiratie. Deze keer vond ik ‘m bladerend door historische recepten voor spirits met steenvruchten, eaux de vies, perzikschnaps, kersenlikeuren en soortgelijke dranken die, lang geleden, in zwang waren op spectaculaire feesten. Het is voor ‘t eerst dat ik experimenteer met steenvruchten in Hendrick’s Gin. Het is bijzonder hoe het fruit een decadente diepte toevoegt terwijl je de kenmerkende verfrissende lichtheid van Hendrick’s toch behoudt.’

COCKTAILRECEPT: De klassieke Gin & Tonic

Ingrediënten:

  • 50ml Hendrick’s Gin
  • 150ml Tonic Water
  • Komkommer als garnering

Bereidingswijze:

  1. Voeg de gin toe aan een hoog glas met blokjes ijs.
  2. Roer kort en voeg de tonic toe.
  3. Garneer met een schijfje komkommer.

COCKTAILRECEPT: FRUITIGE FLORA ADORA WILDGARDENCUP

Ingrediënten:

  • 50ml Hendrick’s Flora Adora
  • 25ml citroensap
  • 25ml suikerwater
  • Scheutje bruiswater
  • 4 frambozen, 6 munt blaadjes and 3 schijfjes komkommer

Bereidingswijze:

  1. Vul een hoog glas met ijs.
  2. Voeg daar de gin, munt, frambozen, limoensap en suikerwater aan toe en roer voorzichtig.
  3. Voeg een scheutje bruiswater toe, mix nog even en garneer als laatste met de schijfjes komkommer.

Deel deze tips

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.