Een rilling over je rug, ingehouden adem, een zweetdruppeltje op je voorhoofd en op het puntje van je stoel: Cirque du Soleil is weer terug in Nederland! Ze staan voor het eerst in Amsterdam en Rotterdam, met de kleurrijke show OVO (Portugees voor ‘ei’) vol energieke en acrobatische hoogstandjes. En hou je goed vast, want van deze voorstelling val je van je stoel. Gegarandeerd goed voor een avond lang ‘nee joh!’ en ‘oh my god!’ kreten.

Cirque du Soleil -5
Cirque du Soleil -3

De artiesten in OVO geven een inkijkje in het leven van insecten; een non-stop feest van energie en beweging. De acrobatische kunsten – waarvan er zich veel afspeelt op grote hoogte en in de lucht –zorgen dat je soms even naar adem moet happen.

Van indrukwekkende krekels die van trampolines stuiteren tot klauterende klevers en een hypnotiserende spin die in haar web kronkelt. Acrobatische acts van hoog niveau die de grenzen van het menselijk lichaam opnieuw definiëren.

Cirque du Soleil -3

EN DAN DIE KOSTUUMS!

En dan die kostuums! Die kostuums, zucht. Cirque du Soleil staat erom bekend: met veel liefde en oog voor detail is gewerkt aan kleurrijke kunstwerken die je het liefst wil aanraken. En waar je je ogen níet vanaf kunt houden. Ze zorgen dat de artiesten verschillende insectensoorten echt tot leven brengen.

Ook het verhaal spreekt tot de verbeelding: de verschillende eigenschappen van insecten komen stuk voor stuk voorbij. Ze springen, zweven, blijven plakken, rollen, rennen, vliegen en draaien. OVO is een grappige en chaotische voorstelling die je niet meer vergeet. Biodiversiteit was nog nooit zo mooi.

Cirque du Soleil
Ziggo Dome Amsterdam & Ahoy Rotterdam
cirquedusoleil.com/ovo

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders