Loveland is trots op ‘klein broertje’ 909 Festival dat door blijft ontwikkelen, maar toch altijd het kleinschalige blijft behouden. Op 25 mei 2019 vindt in het Amsterdamse Bos de negende editie plaats, een editie die ondanks een nieuw toegevoegde derde area intiemer voelt dan ooit tevoren.

Het is de no-nonsense houding die 909Festivalen zijn bezoekers kenmerkt. Vernoemd naar de legendarische Roland TR-909 drummachine, beroemd en berucht om zijn kenmerkende bass drum en analoge karakter, is 909 Festival al sinds 2011 een feest voor de elektronische fijnproevers.

De kwaliteit van Loveland, gekoppeld aan een smaakvolle line-up en een intieme uitstraling in het hart van het Amsterdamse Bos. Dit jaar staan onder meer Speedy J, Marcel Dettmann, Mathew Jonson (live), Magda, Raresh en Kevin Saunderson geprogrammeerd en staan exclusieve b2b’s van Dave Clarke met The Hacker en Âme met Rødhådop het programma.

909 FESTIVAL AMSTERDAM: NEGENDE EDITIE IN HET AMSTERDAMSE BOS
909 FESTIVAL AMSTERDAM: NEGENDE EDITIE IN HET AMSTERDAMSE BOS

DANSJES, DRANKJES EN DE LEKKERSTE BEATS

Om juist het unieke karakter van 909 Festival te onderstrepen, is ervoor gekozen om de doorontwikkeling van het Festival in intimiteit te zoeken. De belangrijkste verandering is dat de mainstage kleiner wordt qua uitstraling en door het nieuwe ontwerp een intiemere look en feel krijgt. De organisatie heeft veel tijd en energie gestoken in het creëren van een arena-vormige compacte area. Hierbij is er ook voor gekozen om de constructie van het podium te produceren van natuurlijke materialen waardoor de bezoeker het idee krijgt bijna letterlijk vanuit het bos in techno te worden ondergedompeld.

De tweede area wordt voorzien van een natuurlijke overkapping die het geheel deels bedekt. Hier draaien iconen als Dave Clarke, voor het eerst in een b2b met The Hacker, en Kevin Saunderson. Nieuw tijdens 909 Festival 2019 is de toevoeging van een derde area aan het water. Vanuit een door bomen omgeven kleine houten schuilplaats schotelen onder meer Magda en Raresh de bezoekers hun typerende warme House sound voor.

Naast de muzikale line-up, is ook het foodprogramma, welke voor bezoekers tussen de bomen te vinden is, om te watertanden. Geen massaproductie, maar authentiek bereide producten door experts op hun vakgebied.

Wanneer: 25 mei
Waar: Het Amsterdamse Bos, Amsterdam
Info: 909.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!