Trattoria Graziella is de nieuwste toevoeging aan De L’Europe, die onlangs een metamorphose is ondergaan. Dit vijf sterren hotel in hartje Amsterdam met uitzicht over de grachten is al jaren een luxe uitgangsoord. Je vindt er het met een Michelin ster bekroonde restaurant ‘Bord’Eau’, de Franse brasserie ‘Marie’ met heerlijk terras aan het water en ‘Freddy’s Bar’, waar Alfred Freddy Heineken vroeger kwam om te ontspannen.
Als je Trattoria Graziella binnenkomt is het eerste wat opvalt het interieur. Het prachtige restaurant is modern en toch klassiek ingericht met in het midden een grote bar waar je de chef aan het werk kan zien. Hier weet het personeel alles af van de Italiaanse gerechten en verse ingrediënten die bij de bereiding worden gebruikt. Laat je daarnaast vooral ook adviseren over de verschillende soorten wijnen die op de kaart staan.
Op het menu bij Trattoria Graziella vind je klassieke voorgerechten zoals Parmaham met mozzarella, Vitella tonnato en Minestrone estivo (een traditionele groentesoep). Wij gingen wij voor de zomersalade met een heerlijke romige Burrata.
Als primi kan je kiezen uit verschillende soorten pasta, risotto en gnocchi. De verassend lichte pasta die wij kozen was een huisgemaakte Agnolotti gevuld met groene erwten, geserveerd met speck en zomer truffel.
Bij het kiezen van een secondi werd het moeilijk. De Filetto di manzo, beef met paddenstoelen, broccoli en barolo saus, Aubergine parmigiana en gebakken kippenborst met tuinbonen en een dragon foam zien er allemaal even lekker uit. Uiteindelijk kozen we op aanraden van de chef de kabeljauw met mosselen, witte bonen en een saus van knoflook. Natuurlijk met een tiramisu toe. Om je vingers bij af te likken zo lekker.
Klassieke Italiaanse sfeer en smaken
Bij Trattoria Graziella waan je je echt even op vakantie in Italië. Je proeft bij alle gerechten dat het met veel kunde en zorg is bereid. Wij gaan er zeker nog een keer heen.
Trattoria Graziella
Nieuwe Doelenstraat 12-14, Amsterdam
trattoriagraziella.com