In een oude NS-treinloods in Utrecht, waar ooit de karakteristieke ‘hondekop’-treinen werden onderhouden, bevindt zich nu een van de meest opvallende restaurants van Utrecht: De Hondekop.

De vibe bij De Hondekop is meteen duidelijk: industrieel met een creatieve twist. Denk aan onbewerkte stalen balken en betonnen vloeren van de oude loods, gecombineerd met mat rode tafels en donkere houten accenten. Alles ademt duurzaamheid: van de dakisolatie gemaakt van oude spijkerbroeken tot hergebruikte lichtinstallaties.

De eye-catcher? De gigantische kroonluchters, gemaakt van gerecyclede bagagerekken uit de oude treinen. Grote planten en kunstwerken die wolken projecteren en de lekkere muziek maken de sfeer compleet. Oh, en dan heb je nog die gigantische bar die door de hele zaak loopt – perfect voor een goed glas wijn of om even te relaxen.

Interieur De Hondekop
Interieur De Hondekop

De Hondekop in Utrecht is ontstaan uit een gek idee van vier vrienden, bekend als De Zware Jongens. Zij begonnen zonder vast plan deze loods te verbouwen. Iedereen verklaarde ze voor gek, maar inmiddels heeft het alle potentie om een all-day hotspot in Utrecht te worden. Je start je dag met vers brood van De Bakkert in de Hondekop, tot een lunch en diner.

Interieur De Hondekop
Interieur De Hondekop

Menu De Hondekop Utrecht: wereldse smaken met een Nederlandse twist

Chef-kok Peter Bras serveert bij de De Hondekop in Utrecht een menukaart vol verrassende combinaties. Het menu wordt omschreven als ‘Nederlands met een wereldse twist’ of juist ‘werelds met een Nederlandse twist’. 

Van groene gazpacho met meloen en pistache, makreel in bruine boter, kogelbiefstuk of kokkels met citrus-chili boter en zeekraal. Het eetconcept is eenvoudig en flexibel: je kunt alles bestellen waar je zin in hebt, van voorgerechten om te delen tot hoofdgerechten die perfect op zilveren schalen worden gepresenteerd.

Menu De Hondekop Utrecht
Menu De Hondekop Utrecht

Het brood, dat wordt geserveerd met citroenboter, is een echte aanrader. Hoewel de textuur van de boter nog wat verbeterd kan worden, is deze wel goed van smaak. Vergeet vooral de sticky toffee cake niet te bestellen – die is next level lekker met zijn verslavende karamelsaus.

Ook de wijnkeuze bij De Hondekop is op duurzaamheid gebaseerd. Zo wordt er wijn op tap aangeboden, wat niet alleen milieuvriendelijker is, maar ook zorgt voor een scherpere prijs. Een mooie Pinot Grigio kan hier per glas of in een karaf besteld worden. Zin in een bijzondere wijn? Laat je dan door het personeel adviseren.

Menu De Hondekop Utrecht
Menu De Hondekop Utrecht

Gezellig terras in Utrecht

Restaurant De Hondekop in Utrecht is meer dan een restaurant: het is een plek waar je gemakkelijk een hele dag kunt vermaken. Buiten zitten gezinnen te borrelen op het terras, terwijl de kinderen spelen op een step en de ouders genieten van een glas wijn. Het terras is omringd door grind en het oude treinspoor is nog deels zichtbaar.

Bovendien is het personeel — met name Daan — super attent. Zijn kennis voor wijn en passie voor de zaak, maakte dit bezoek aan De Hondekop extra bijzonder.

De ontspannen sfeer, het oog voor duurzaamheid en de heerlijke gerechten maken dit tot een hotspot in Utrecht waar je graag naar terugkeert. Of je nu komt voor koffie en een krant, een uitgebreid diner, of gewoon een gezellige borrel op het terras – bij De Hondekop in Utrecht kan het allemaal.

De Hondekop
Wisselstraat 7, Utrecht
dehondekop.nl

Deel artikel

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders