Stap binnen in de betoverende wereld van Bar Bù in het bruisende Scheepvaartkwartier van Rotterdam! Deze prachtige restobar in Rotterdam combineert verrassende Chinese gerechten met Franse invloeden, omringd door een uitgelezen selectie wijnen van over de hele wereld en verrukkelijke cocktails.

Zodra je langs de twee majestueuze Chinese tempelleeuwen bij de ingang loopt en één van de karakteristieke trappen opgaat (want ja, ‘Bù’ betekent onder andere ’trap’ in het Chinees), beland je in een andere dimensie. Een wereld vol elegante Chinese details en doordrenkt met historie. Dit charmante pand, vroeger de thuishaven van het gerenommeerde La Stanza en recentelijk Mara by Flip, ademt nu de sfeer van Bar Bù.

Bar Bù Rotterdam Scheepvaartkwartier-2
Bar Bù Rotterdam Scheepvaartkwartier-2
Bar Bù Rotterdam Scheepvaartkwartier-2

Laat je leiden door één van de trappen: de ene brengt je naar een mysterieuze bar met lounge om te nippen van exquise cocktails, terwijl de andere je naar het sfeervolle restaurant voert, met aangrenzend een prachtige binnentuin van maar liefst 200 m2. Of je nu kiest voor de lounge of het restaurant, de verfijnde gerechten zullen je smaakpapillen betoveren.

Menu Bar Bù Rotterdam Scheepvaartkwartier-2
Menu Bar Bù Rotterdam Scheepvaartkwartier-2

Bar Bù menu en eigenaren

Achter Bar Bù schuilen bekende gezichten: de eigenaren Chris Bergers, Robin Bravenboer en Merijn Sips, tevens eigenaren van de succesvolle River Bar, zetten met Bar Bù een nieuwe standaard neer in de Chinees-Franse keuken. De menukaart is ontworpen voor shared dining, met een scala aan bites, oesters, kleine koude en warme gerechten, en enkele verrassende specials zoals foie terrine met zwarte thee en pruim of langoustine met witte kool en kokosnoot.

Maar Bar Bù heeft nog meer in petto. Verborgen op de eerste verdieping wacht een privédinerervaring op jou en maximaal 24 gasten. Hier kun je genieten van alles wat Bar Bù te bieden heeft, weg van de drukte van het dagelijks leven, omringd door de serene schoonheid van de binnentuin.

Dus, sta je te trappelen om ze te ontdekken? Bar Bù verwelkomt je van woensdag tot en met zondag voor een onvergetelijke culinaire ervaring. En voor een exclusieve avond buiten de reguliere openingstijden regelen ze graag een private dining voor je. 

Bar Bù
Van Vollenhovenstraat 19, Rotterdam
Fotocredits: Sophia van den Hoek
bar-bu.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!