Kaapstad staat bekend een levendige koffiecultuur met tal van geweldige koffiehotspots. De stad heeft een bloeiende scene van innovatieve koffiebars die verschillende stijlen en thema’s aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een hippe, moderne omgeving of een meer klassieke en rustieke sfeer, Kaapstad heeft het allemaal.

Deze diversiteit maakt het leuk om verschillende koffiebars te verkennen en telkens iets nieuws te ontdekken. Welke koffie cafes je in Kaapstad echt wil bezoeken?

Dit zijn de beste koffiezaken in Kaapstad

Truth Coffee Roastery

Hier drink je de lekkerste long black, cortado, flat white of latté. Na uitleg over de verschillende koffieroasts kies je de blend die bij je past. Geen suiker nodig. De koffie is, zoals het schoteltje vermeld, ‘flavoured, not bitter’. De verse bakker verkoopt gebak, brood, croissants en meer.  Een begrip in Zuid-Afrika.
36 Buitenkant St., District Six, Cape Town | truth.coffee

Bootlegger Coffee Company

Met 22 vestigingen in Kaapstad kom je Bootlegger overal tegen. Dat is niet erg, want de koffie is top én ze hebben een menukaart om je vingers bij af te likken. Probeer de Farm Style French Toast of stel je eigen ontbijt (de hele dag) samen. Ze hebben ook een Halal menukaart. Ze branden zelf de koffiebonen en kopen ze duurzaam in. In The Original blend proef je geroosterde hazelnoot, karamel en hints van donkere chocolade.
50 Harrington St, Zonnebloem, Cape Town  | bootlegger.coffee

Meer beste koffiezaken Kaapstad

Pauline’s Coffee Shop

Dit kleine, intieme koffietentje met twee vestigingen. In Sea Point en Green Point. Het heeft binnen en buiten een beperkt aantal zitplaatsen. Wachten is het waard. Elke dag tot 16 uur open. De menukaart heeft 6 items, waaronder een aantal daily specials, die met liefde worden klaargemaakt. Locals spreken hier met vrienden af om bij te kletsen onder het genot van een koffietje.
277 Main Rd, Sea Point, Cape Town | paulinescoffee.com

Elk van deze koffiehotspots biedt iets unieks, of het nu de kwaliteit van de koffie, de sfeer, of de locatie is. Ze zijn allemaal de moeite waard om te bezoeken als je in Kaapstad bent.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders