Zuid-Afrika is beroemd om zijn fantastische wijnhuizen, waarvan er zeker een aantal van de beste wijnhuizen in Stellenbosch en omgeving zitten. Een vakantie in Kaapstad is incompleet zonder bezoek aan minimaal één wijnhuis. Stellenbosch ligt niet ver van Kaapstad. Je kunt er dus voor kiezen om in Stellenbosch te verblijven of een dagtrip te doen. Bedenk wél dat je ook in Zuid-Afrika niet met alcohol achter het stuur mag zitten. Neem altijd een Uber.

Beste wijnhuizen in Stellenbosch

Blaauwklippen

Op zaterdag en zondag host Blaauwklippen de populaire markt voor de hele familie. Met een playground voor kinderen is dit een leuk uitje. Er zijn kraampjes met lokale etenswaren, sieraden, kleding en andere producten. Blaauwklippen heeft verder een restaurant en Tasting House met meerdere prachtig ingerichte kamers en een groot terras, waar je voor ongeveer 6 euro per persoon 6 wijnen kunt proeven. Welke wijnen? Dat kies je zelf aan de hand van het arrangement dat je reserveert. Bestel er ter plekke een borrelplank bij, wat zonneschijn en je dag kan niet meer stuk!
R44 Strand Road, Stellenbosch | blaauwklippen.com

Wijnhuis Blaauwklippen Stellenbosch

Blaauwklippen Stellenbosch

Blaauwklippen Stellenbosch

Blaauwklippen Stellenbosch

Spier

Picknicken doe je bij Spier. Haal op tijd (check website voor tijden) je picknickmand op en vul deze met allerlei heerlijke producten uit het winkeltje van The Farm Café. Denk aan broodjes, salades, taartjes, hammetjes, kaasjes én natuurlijk wijn. Je krijgt bestek, bordjes en glazen mee. In je picknickmand zit zelfs een kleedje om op te zitten, dus strijk neer op het gigantische grasveld onder een boom en ontspan. Dit is de leven.
R310 Stellenbosch, Stellenbosch | spier.co.za

Spier Stellenbosch

Spier Stellenbosch

Spier Stellenbosch

Spier Stellenbosch

Wine farm Franschhoek: oudste Nederlandse wijnboerderij in de Kaap

Babylonstoren

Babylonstoren is één van de oudste Nederlandse wijnboerderijen in de Kaap. Je hebt hier een Farm Hotel & Spa, een Farm Store en meerdere restaurants. Voor een bezoek aan de wijngaard en tuinen trek je op je gemak een hele dag voor uit. Het is er écht prachtig. Dineren doe je bij Babel als je gaat voor een luxe, fine-dining experience. En bij The Old Bakery als je het liever iets meer casual houdt.

Wij kozen voor een Italian Inspired Evening in the Bakery. Een menu van meerdere gangen, waarbij je start met een enorm plateau met huisgemaakte hammetjes, worstjes en kaasjes én groente en fruit uit eigen tuin. Er is een pasta-gerechtje en zelfs een pizzaproeverijtje. En dit alles geserveerd met bijpassende wijn door de meest lieve mensen, in een interieur dat wij met geen mogelijkheid goed kunnen beschrijven. Geen woorden voor.
Babylonstoren Road, Franschhoek | babylonstoren.com

Babylonstoren Franschhoek

Babylonstoren Franschhoek

Babylonstoren Franschhoek

Babylonstoren Franschhoek

Een bezoek aan een wijnhuis in Kaapstad mag tijdens je reis niet ontbreken. Wandel door zonovergoten wijngaarden en ontdek zelf waarom Kaapstad een must-visit bestemming is voor wijnliefhebbers. Proef en geniet van de beste wijnhuizen in de buurt van Stellenbosch, Kaapstad’s beste wijnstreek.

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders