Bierfabriek Amsterdam, het trendsettende horecaconcept van een microbrouwerij in een restaurant, is verhuisd naar een groter pand. Na vijf jaar op Rokin 75 in Amsterdam te hebben gezeten, heeft Bierfabriek vorige week de laatste zakken doppinda’s verhuisd naar de nieuwe locatie van voormalig Brasserie Harkema aan de Nes 67.

Vorige week opende Bierfabriek Amsterdam de deuren van de nieuwe locatie en werden de eerste gasten ontvangen voor huisgebrouwen bier en smakelijke Franse biologische boerderijkippetjes!

Middenin het restaurant worden de bieren ROSSO (een robijnrode ale) en NERO (een donkere porter) ambachtelijk gebrouwen. Ook wordt er speciaal voor Bierfabriek een ongefilterde pilsener gebrouwen: de PUUR. De biertjes worden alleen geserveerd in het restaurant en daar krijg je de doppinda’s standaard bij!

Het eenvoudige maar heerlijk samengestelde menu bestaat uit Franse biologische boerderijkippetjes die 24 uur langs worden gemarineerd in olijfolie en verse kruiden, voordat deze worden gegrild boven de houtskool BBQ. Naast deze heerlijke kippetjes worden er ook andere bourgondische voor- en hoofdgerechten geserveerd, allemaal bereid met pure producten.

UITBREIDING EN INTERIEUR VAN HET RESTAURANT

Na vijf succesvolle jaren aan het Rokin, werd het tijd om te verhuizen naar een grote en nieuwere locatie aan Nes 67, die dankzij haar grote oppervlakte de mogelijkheid biedt om het concept van Bierfabriek uit te breiden. Er zijn meer zitplekken dan voorheen, waardoor nog meer gasten kunnen genieten van de huisgebrouwen bieren en Franse boerderijkippetjes. De ‘oude’ brouwerij is vervangen door een grotere brouwerij met meer brouwcapaciteit. Dit betekent dat er naast de ROSSO en NERO nu ook een seizoensbier gebrouwen gaat worden.

Brasserie Harkema zette dertien jaar geleden een nieuwe standaard voor de Amsterdamse horeca met goed eten en drinken voor een goede prijs in een stijlvolle omgeving. Deze traditie zet Bierfabriek Amsterdam voort in een nieuw, stoer industrieel interieur, ontworpen door architect Orio Tonini in samenwerking met We can work it hout.

Naast de twee huidige locaties in Amsterdam en Delft werken de eigenaren van Bierfabriek aan twee nieuwe locaties. Dit jaar opent de derde locatie. De vierde vestiging van Bierfabriek staat op de planning voor 2017.

Bierfabriek Amsterdam
Nes 67, Amsterdam 
bierfabriek.com/amsterdam

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders