Bisous Amsterdam is een must-visit restaurant in De Pijp. De zaak combineert Franse flair met moderne vibes en dat geldt ook voor alle gerechten op het menu. De zaak is gevestigd aan de levendige Albert Cuypstraat, waar eerst restaurant Floreyn gevestigd zat. Vanaf de straat is het pand gelijk opvallend met knalrode luifels en terras.

Eigenaren van Restaurant & Bar Bisous Amsterdam zijn ondernemers Bas Noorman en Lowie Jansen. Ze vroegen aan de Belgische designstudio JPMeyer&Co van Jean-Philippe Demeyer — bekend om zijn creatieve, speelse en kleurrijke concepten — een opvallende hotspot te ontwerpen met een mix van internationale allure en haute couture; wat goed is gelukt.

Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl-3
Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl-1
Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl

Bisous brengt een ode aan de Parijse haute couture en de Londense Mayfair restaurants

Bisous, wat Frans voor kusjes betekent, brengt een ode aan de Parijse haute couture en de Londense Mayfair restaurants. Deze hotspot in de Pijp ademt verleiding en stijl met een opvallend interieur.

De zaak bestaat uit warme kleuren en rode lippen die als eye-catcher bezoekers een kus lijken te geven. De muren en het plafond zijn voorzien van Piet Mondriaan-achtige kleuren en rode gordijnen voorzien van gouden fransjes maken een knusse scheiding tussen de bar en het restaurant.

De bar van Bisous Amsterdam schittert met handgeblazen lampen in een regenboog van kleuren en de banken en tapijten zijn bekleed met unieke traplopers. Alles wat je ziet bij restaurant Bisous; van tapijten tot lippenlampen van kunstenaar Wim Depoorter is speciaal voor Bisous Amsterdam gemaakt.

Menu Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl-4
Menu Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl-4
Menu Bisous Amsterdam - Hotspotjes.nl-4

Menu Bisous Amsterdam: Bourgondisch & Zeeuwse gastronomie

Lowie, opgegroeid met het restaurant van zijn ouders (restaurant Auberge de Moules in het Zeeuws-Vlaamse Philippine), brengt zijn culinaire roots tot leven bij Bisous. Het menu bestaat uit een heerlijke mix van bourgondisch Frankrijk en Zeeuwse delicatessen.

Op het menu van Bisous Amsterdam staan klassiekers zoals steak au poivre concassé, kreeft, bouillabaisse, kokkels in pastis en zeebaars. Zin in iets zoets? Trakteer jezelf op een feestelijke coupe colonel, een dame blanche of een espresso Martini.

En dan de wijnkaart! Deze varieert van huiswijnen tot exclusieve toppers, allemaal zorgvuldig geselecteerd. Naast dineren bij Bisous kun je ook aanschuiven aan de bar voor hippe barbites zoals toast kannibaal, Zeeuwse oesters, luxe kaviaar en kleurrijke crudités of alleen voor cocktails.

Kortom, Bisous in Amsterdam is een geweldig restaurant voor een stijlvolle avond uit of een bijzondere date night en wat ons betreft een van de leukste restaurants in Amsterdam. Niet alleen de zaak ziet er fantastisch uit, maar ook de gerechten heeft chef-kok Timo Sleegers met het Bisous-concept goed begrepen.

Elke donderdag tot en met vrijdag brengen live dj’s vanaf 22:00 de zaak nog meer tot leven, waardoor we ons genoodzaakt voelen deze toffe hotspot in de Pijp snel weer te bezoeken.

Bisous Amsterdam
Albert Cuypstraat 31, Amsterdam
bisous-official.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders