Een trend die al enige tijd geleden is overgewaaid vanuit America is brunchen. Brunchen? Dat doe je toch met je familie tijdens Pasen of tweede kerstdag? Nee niet langer dus! Tegenwoordig kun je elke week op vele plekken in Amsterdam je buikje rond eten op de vroege zondagmiddag. Een goede plek om dit te doen zijn hotels. Hotels zijn namelijk pro’s op het gebied van ‘breakfast’ en ‘lunch’, wat perfect samenkomt bij de brunch.

Neem bijvoorbeeld Bluespoon in het Andaz hotel aan de Prinsengracht. Dit design hotel aan de grachtengordel heeft een prachtig restaurant waar ze op zondag de meest fantastische brunch serveren. Bijkletsen met vrienden onder het genot van heerlijk eten én een glaasje wijn natuurlijk. Denk aan een uitgebreid lopend buffet vol met heerlijke, verse gerechten. Het interieur is verzorgd door Nederlandse trots Marcel Wanders en staat bomvol prachtig ‘Dutch Design’. Eten in stijl dus.

Het aanbod van Bluespoon is zeer uitgebreid: zo stel je je eigen granola samen met biologische yoghurt, een salade bij de saladbar of kies je voor één van de heerlijke broodjes met vers beleg of gewoon een beetje hagelslag. Vergeet ook zeker het verse fruit niet!

LOCALE PRODUCTEN BIJ BLUESPOON

Bij Bluespoon hechten ze veel waarde aan verse en lokale producten. Het farm-to-table concept wordt ook hier tot in de puntjes doorgevoerd. Dit is niet verrassend omdat de jonge chef, Kasper Stiekema, enige tijd bij restaurant De Kas heeft gewerkt. Afgelopen zondag hadden wij het genoegen om deze brunch eens uit te proberen. We gingen voor het normale brunch menu (á 39,- euro) wat inhoud dat je onbeperkt(!) van het buffet gebruik mag maken, daarnaast nog een á la carte gerecht mocht bestellen en ook het hemelse dessert buffet zat bij deze prijs inbegrepen. Een glas witte wijn, egg’s florentine en een paar rondes buffet later, verlieten we deze fijne Hotspot. Een perfect begin van een zonnige zondag lijkt me zo!

Verder kun je bij Bluespoon – naast ontbijt en lunch – ook ’s avonds terecht. De avond kaart bestaat uit mooie simpele Europese gerechten met een Nederlandse twist. Echt fine-dining. Hiervoor komen wij dan ook zeker eens terug.

TIP: Jezelf eens echt lekker verwennen? Ga voor de Bluespoon champagne brunch en laat de bubbels rijkelijk vloeien.

Bluespoon
Prinsengracht 587, Amsterdam
bluespoon.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders