Restaurant Borisov in Amsterdam zit gevestigd in de Houthavens en is een creative dag én nacht plek, vooral gericht op locals. De zaak zit verscholen achter een ijzeren hekwerk, maar eenmaal binnen kom je terecht in een chille oase.

Op het terras staan gele parasols, gekleurde picknickbanken en tonnen vol planten, die zorgen voor een aangename entree. Het ‘industriële’ pand van Borisov is minimalistisch ingericht, zonder al te veel poespas. Er staat een toffe bruine marmeren bar verdeeld over ‘bijna’ de hele lengte van de zaak. Hier kun je aan zitten en heerlijk genieten van een drankje.

Ook kun je plaats nemen bij het raam op zilveren stoelen die voorzien zijn van kleurrijke zitjes, zodat je kunt genieten van de warme zonnestralen. Hang je liever onderuit? Plof dan neer op de bruine banken, terwijl je uitkijkt op een spacerig stukje art.

Borisov is een plek waar de deuren écht de hele dag open staan voor jong en oud. Je begint de dag met een koffie (binnenkort ook lunch) en gaat daarna door met borrels en bites. In het weekend kun je er vrijdag- en zaterdagavond terecht om te dineren en gaat er, nadat iedereen zijn bordje op heeft, nog een tandje bij. De zaak transformeert dan om tot een club. Tafels aan de kant en raven maar!

Borisov Amsterdam- eten, drinken en dansen in de Houthavens - Hotspotjes -3

BORISOV BOUILLON EN DE POP-UP CHEF

Naast borrels, bites en dansen. Kun je bij Borisov elk weekend op vrijdag én zaterdagavond terecht bij één van de twee speciale concepten om te eten. De tafels worden dan gedekt voor een creatief én smakelijk diner, waarbij je wel van te voren moet reserveren.

Het ene weekend bereiden de chefs tijdens ‘Borisov Bouillon’ traditionele gerechten uit eigen keuken, gecombineerd met verschillende bieren en goede wijn. Hier voelt de vibe als een echt volksrestaurant waar je kunt genieten van toegankelijke gerechten en een dito prijs.

Het weekend erop is het de beurt aan de ‘Pop-up Chef’ en worden bekenden chefs – door de Borisov Bouillon chefs- uitgenodigd, die de sterren van de hemel voor je koken. Wat je daar kunt verwachten? Een uniek (betaalbaar) 5-gangen diner, waarbij elke smaakpapil tot aan het puntje van je tong wordt bevredigd. De chefs nemen dan hun eigen signature keuken mee, waarin ze culinaire gerechten als ware kunstwerken voor je bereiden.

Borisov Amsterdam- eten, drinken en dansen in de Houthavens - Hotspotjes -1
Borisov is een plek waar de deuren open staan voor jong en oud. Je begint met een koffie of lunch en daarna ga je door op borrels en bites. In het weekend gaat Borisov een tandje harder en transformeert de zaak op vrijdag- zaterdagavond om tot een club. Tafels aan de kant en raven maar!

MENU BORISOV: VERRASSENDE GERECHTEN ÉN WIJNEN

Bij elk gerecht hoort natuurlijk een passende wijn en daar kan het enthousiaste personeel je met de wijnkaart in adviseren. Of je nu gaat voor een witte, rode of natuurwijn, zij adviseren met liefde de beste keuze.

Restaurant Borisov is leuk, chill en het eten is enorm lekker. Wij kunnen niet wachten tot de volgende Borisov Bouillon of Pop-up Chef om te gaan proeven. Dit is een ware aanwinst voor de Houthavens en de rest van de stad die je niet wil missen.

Website: borisov.amsterdam
Adres: Rigakade 10

Borisov
Rigakade 10, Amsterdam
borisov.com

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders