Op 18 juli zijn in Londen de 50 beste restaurants ter wereld bekend gemaakt tijdens de World’s 50 Best Restaurants Awards. Het 20-jarige jubileum vond plaats in het indrukwekkende Billingsgate Market gebouw. Ieder jaar worden tijdens dit gala de beste chefs en sommeliers uit de culinaire wereld geëerd.

Eerder wonnen grote namen als René Redzepi met Noma, Ferrán Adrià met El Bulli en Massimo Bottura met Osteria Francescana de felbegeerde eerste plek. De grote winnaar van dit jaar is het is het bijzondere Geranium in Kopenhagen.

World's 50 Best Restaurant
World's 50 Best Restaurants

Geranium wordt geleid door chef Rasmus Kofoed en heeft een innovatief, geheel vleesloos menu. Je schuift hier niet zomaar even aan tafel. Het tasting menu bestaat uit ongeveer 20 gangen, verdeelt over lokaal geïnspireerde en seizoensgebonden voorgerechten, hartige gerechten en zoete gerechten.

In gemiddeld drie uur wordt je volledig in de watten gelegd en verrast door de smaken en texturen die je niet snel zult vergeten. Het restaurant is met drie Michelin-sterren inmiddels een icoon in Kopenhagen.

Restaurant Noma, ook uit Kopenhagen en winnaar van vorig jaar, heeft dit jaar een ereplek gekregen. Dat betekent dat het restaurant niet nogmaals kans kan maken om het nummer 1 restaurant ter wereld te worden tijdens de World’s 50 Best Restaurants uitreiking.

De top 5 van 2022 wordt verder gevuld door Central (Lima), Disfrutar (Barcelona), Diverxo (Madrid) en Pujol (Mexico City). Benieuwd naar de hele World’s 50 Best Restaurants Awards lijst? Follow the link!

World's 50 Best Restaurants
World's 50 Best Restaurants

De Villa Massa Highest Climber Award Tijdens World’s 50 Best Restaurants

Villa Massa Limoncello reikte daarnaast de Highest Climber Award uit aan het restaurant dat vergeleken met vorig jaar de meeste plaatsen gestegen is. De winnaar van deze prijs is het in Berlijn gevestigde Nobelhart & Schmutzig, onder leiding van chef Micha Schaefer en Billy Wagner.

Ze staan bekend om hun innovatieve keuken met focus op lokale ingrediënten en eenvoudige presentatie. Zo veel mogelijk smaak met weinig elementen per gerecht. Nobelhart staat voor de kunst van het culinaire vak met een rommelige tafel (Schmutzig) als bewijs van een mooie avond.

Benieuwd naar de hele World’s 50 Best Restaurants Awards lijst? Follow the link!

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.