Net buiten ledig erf, aan de knusse Oosterkade vind je BROEI. BROEI herken je aan het leuke terras met houten bankjes, net wat verstopt achter de straat. Bij binnenkomst zien we stoelen, banken en tafeltjes van verschillende materialen. Op de wanden hangen rekken vol groen en andere decoratie. Bloempotjes vormen de gereserveerd bordjes en er hangt een groot krijtbord met het menu. Achter in het restaurant vindt je een grote, open keuken. Dit alles zorgt voor een gezellige en creatieve uitstraling.

BROEI UTRECHT
BROEI UTRECHT

De creativiteit beperkt zich niet tot het interieur. BROEI wil laten zien dat je met vegetarisch eten veel kanten op kunt. Door te werken met seizoensproducten uit de regio willen ze mensen verrassen. Wanneer je de kaart bekijkt, zie je allerlei lekkere en bijzondere combinaties, van ontbijt tot diner. Denk bijvoorbeeld aan een cajun bloemkoolsteak met geblakerde puntpaprika, bataat, chipotle hotsauce, gebakken little gem en rode ui of shakshuka, een Noord-Afrikaanse tomatenstoof. En het leuke is dat alles huisgemaakt is!

BROEI UTRECHT
BROEI UTRECHT
BROEI UTRECHT

VERSCHILLENDE BIJZONDERE SMAKEN BIJ HOTSPOT BROEI

Wij kozen voor het broodje met gerookte tempeh, kimchi, chilisojanaise en pinda, een favoriet van velen en een echte aanrader! Het broodje is creatief opgemaakt en wordt geserveerd op een houten plank. Daarnaast kozen wij voor sojayoghurt met notengranola, fruit en compote. Een frisse combinatie, waarbij de rabarber het geheel afmaakt. BROEI gaat voor ‘spanning’ door het combineren van bijzondere ingrediënten met uitgesproken smaak. En dit doen ze goed! Wij dronken hierbij huisgemaakt gingerbeer.

BROEI heeft ons laten zien dat je door vegetarisch eten gevarieerd, maar zeker ook ‘spannend’ kunt eten door de verschillende bijzondere smaken. De creativiteit zie en proef je terug in de gerechtjes, die allemaal met aandacht en zorg worden gemaakt. Door de verschillende veganistische gerechten is BROEI ook voor veganisten een bezoekje waard!

Broei
Oosterkade 24, Utrecht
broei-utrecht.com

Deel deze tips: