Zin in lekkere lunch of een stuk taart? Loop dan eens binnen bij hotspot BUUF in de serre in Amersfoort. Deze prachtige hotspot zit in een voormalig klooster binnen de muren van de Mariënhof, waar je even de tijd vergeet en geniet van al het lekkers wat hier met liefde word bereid.

BUUF in de Serre wordt gerund door de twee vriendinnen Carmen en Cesare, met een passie voor taart. Vanaf de middelbare Hotelschool droomden zij er al van om samen een horecagelegenheid te beginnen waar gasten zouden kunnen genieten van hun taarten. In mei 2015 waren zij de gelukkige winnaars van de Hart & Ziel wedstrijd en BUUF in de Serre was een feit.

Maar geen normale taarten zoals vlaaien, of slagroomtaarten. Nee, ambachtelijke taarten hartig en zoetig en gericht op de fijne smaak. Alle producten die voor de taarten worden gebruikt zijn streekproducten, puur, natuurlijk met zo min mogelijk toegevoegde kleur- en smaakstoffen en dat proef je terug in alles wat zij serveren. Naast streekproducten, streven zij naar kwaliteit en duurzaamheid met oog op stimulans van de lokale economie.

Dat je de lekkerste taartjes bij BUUF in de Serre eet, blijkt wel uit de uitgebreide menukaart waaruit je kunt kiezen. Zoetige taarten zoals; appeltaart, worteltaart, banofee cheesecake of een dadelcake bereidt met espresso karamelsaus schreeuwen om een hap uit kaart.

Buuf in de Serre Amersfoort- Koffie en taartjes - Hotspotjes -4

LUNCHEN IN HET CENTRUM VAN AMERSFOORT

Naast de zelfgemaakte taarten, kan je ook terecht om lekker uitgebreid te lunchen. Op de kaart staan salades, brood en zelfgemaakte smoothies. De broden maken zij met verse producten en ook de pesto wordt er zelf bereid. De broden vliegen vers uit de oven van bakkerij Broersma, zo de lunchroom van BUUF in de Serre.

Of wat dacht je van een Surinaamse zuurkooltaart met gehakt, zoete aardappel met blauwekaas en kerrie? Van al dat lekkers krijg je dorst. Bestel een hip Fritz-kolaatje bij je taart, een latte macchiato of ga over op het ruigere werk en bestel er een lekker Rock City Blond biertje bij.

Buuf in de Serre
Kleine Haag 2, Amersfoort
buufindeserre.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!