Het menu bij Jaspers verandert geregeld met keuze uit een 3- tot 7 gangen menu. Eenmaal aan tafel begonnen we met een mousserende, halfzoete rosé die lekker wegdronk bij de drie verfijnde amuses die we voorgeschoteld kregen. Daarna werden we verrast met een viergangen chefs choice diner met bijpassende wijnen.
VERRASSENDE SMAAKCOMBINATIES BIJ JASPERS
Om te beginnen krijgen we als eerste gerecht een perfect bereidde Kabeljauw. Bereid met paprika, olijf en artisjok was dit een smaakbommetje, die gepaard ging met Pago del Vicario, Blanco de Tempranillo. Vanaf nu onze nieuwe favoriete Spaanse witte wijn. Wat volgde was een verrassende smaakcombinatie: Heek met langoustine, venkel en koffie, waarna een smaakvolle Entrecote gepaard met een glas stevige Malbec kregen. De avond sloten we af met een friszoet dessert van Mandarijn, pastinaak, dragon en macadamia. Zo lekker, daar kan je ons voortaan voor wakker maken.
Zelf nog nooit bij restaurant Jaspers geweest? Dan is het het hoog tijd om eens langs te gaan!
Restaurant Jaspers
Ceintuurbaan 196, Amsterdam
restaurantjaspers.nl