Café Carèl in Utrecht zit gevestigd in het centrum op het Janskerkhof. Deze Franse Bistro is dé plek om je te wanen in het bruisende Parijs.

De zaak ademt gezelligheid en warmte. Van opvallende chique accessoires tot passende muziek op de achtergrond. Het interieur is zoals je stiekem hoopt bij een Franse tent; authentieke details zoals de bistro stoeltjes op het terras en Franse schilderijen. De kleine ronde tafeltjes afgewisseld met hoge tafels geven een speelse indruk. De warme oranje tinten in combinatie met het groen maken het geheel helemaal af.

cafe carel utrecht interieur-3
cafe carel utrecht interieur
cafe carel utrecht interieur

Elk moment van de dag kun je terecht bij Café Carèl. De koks en bediening zetten graag hun creativiteit in om er voor jou een feestje van te maken; persoonlijk en echt, speels en met humor. Creatief en bruisend zijn, zit ook in de activiteiten die zij bieden; van Franse Chansons lunch, tot cheesy Tuesday fondue en een disco sound diner.

Het shared dining concept geeft de ruimte gezellig te tafelen én de mogelijkheid veel van de heerlijke gerechtjes te proberen die met liefde worden klaargemaakt. Wat je terug ziet en proeft op je prachtig opgemaakte bord: kwaliteit, aandacht, oog voor detail en bijzondere combinaties.

cafe carel utrecht oesters menu-2
cafe carel utrecht oesters-1
cafe carel utrecht menu-1-3
cafe carel utrecht menu-1-3

Gerechten op het menu bij Café Carèl

Wij begonnen met de rosé bubbels geserveerd met heerlijke oesters, een dikke aanrader! Gevolgd door escargots op een smaakvolle manier bereid bijgestaan door authentiek Fransstokbrood met échte boter. Vervolgens aten we gemarineerde pulpo, heel zacht en mals, kleurrijke salade burrata en smaakvolle steak tartare. We sloten dit geweldige diner af met een bijzonder toetje: omelette Siberienne. Daar gaan we niet teveel over zeggen, probeer deze vooral zelf

cafe carel utrecht cocktails-1
cafe carel utrecht cocktails-1

Café Carèl serveert naast echte klassiekers als een kaasplateau, paté en flammkuchen, gerechtjes met eigen twist. Denk aan kaas en rucola kroketjes, asperges in fiore kaas en langoustine bisque. Wil je liever een plats à partager, een gerecht om te delen? Bestel dan vooral de kalfsribeye of Noordzeetong.

Kortom; een toffe authentieke plek waar de passie vanaf spat; een van mijn favorieten en zeker de beste Franse Bistro van Utrecht!

Café Carèl
Janskerkhof 6, Utrecht
cafecarel.nl

Deel deze tips: