Twee jonge Haagse horeca ondernemers zagen, na het succes van Walter Benedict, een nieuwe kans aan het Valkenbosplein 24 in Den Haag. Dit is een pand wat lange tijd heeft leeggestaan, en na onderzoek in de wijk durfden zij het aan om hier Café Franklin te starten. Wat men mistte in deze Uitvindersbuurt was een geschikte plek om gezellig samen te komen voor een hapje en een drankje tijdens lunch en diner. Dat is nu gelukt en daar zijn zij trots op. En terecht!

Doordat Café Franklin rondom hoge ramen heeft, is er altijd iets te zien op het plein en hoef je je er dus geen moment te vervelen. Het interieur laat zich omschrijven door de woorden; warm, robuust en stoer door het vele gebruik van hout en staal. De tafeltjes staan dicht naast elkaar dus je moet niet bang zijn om elkaars gesprek te horen én misschien raak je ook wel in gesprek met nieuwe mensen. Hierdoor zie je ook de gerechten van je buren op tafel staan en bestel je daardoor misschien iets anders dan je in eerste instantie van plan was.

CAFÉ FRANKLIN PERFECTE PLEK VOOR EEN HAPJE EN EEN DRANKJE 

Café Franklin is een eetcafé, met gerechten op een iets hoger niveau dan je zou verwachten bij het gemiddelde eetcafé. Alles wordt met zorg gedaan, van de bereiding tot de keuze van leveranciers. In de keuken vertelt sous-chef Jan Folkers ons dat alles zelf is bereid, behalve de ketchup die op tafel staat, want dat kan meneer Heinz toch het beste. Jan en zijn team hebben wekenlang geoefend op de (halve) kippetjes, welke je dan ook écht moet bestellen, want ze zijn zo lekker! De juiste malsheid, de juiste knapperigheid van het vel, de smaak, alles klopt! Verdere aanraders zijn: Dry-aged strip loin entrecote van de barbecue met béarnaisesaus met coleslaw en frites, chili con carne met crème fraiche en nachos en de pork ribs (600 gram!) met frites en salade.

Iedereen voelt zich thuis bij Café Franklin, en de doelgroep is dan ook heel gevarieerd, van studenten tot zakenlui, maar ook jonge ouders en verliefde stelletjes. Iedereen komt terug voor de kwaliteit van het eten, de gezellige bediening met goede kennis van de producten, de speciaalbiertjes en de fijne, knusse sfeer. Café Franklin is niet té chique, ondanks dat er een goede wijnkaart is, verwacht hier geen delicate wijn-spijs combinatie, maar gewoon stoer een speciaal biertje bij het eten.

Bij ieder gerecht wordt dan ook een aanbeveling gedaan.In samenwerking met Heineken organiseert Café Franklin ‘Afterworks’, een gezellige borrel waarbij diverse bedrijven worden uitgenodigd om langs te komen ‘after work’. Maar eigenlijk is iedereen welkom. In de toekomst wilt Café Franklin meer van dit soort evenementen gaan organiseren.

Website: cafefranklin.nl
Adres: Valkenbosplein 24

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders