Brasserie Carstens in Amsterdam vind je in het iconische Park Plaza Victoria Hotel gelegen aan de Damdak tegenover Amsterdam Centraal. In de keuken bereidt chef Jeroen Bruinsma met zijn team eigentijdse gerechten met veelal duurzame en seizoensgebonden ingrediënten van Nederlandse bodem.

Restaurant Carstens Amsterdam-1
Restaurant Carstens Amsterdam-1

De gerechten bij Carstens nemen je mee op reis door Nederland, is de visie van de chef. Verwacht pure smaken bereid met ingrediënten van veelal lokale kleine leveranciers.  Niet te ingewikkeld maar vooral lekker en dagvers.

Omdat ze bij Carstens bekend staan om hun seizoensmenu kozen wij ervoor om die te nemen in combinatie met een aantal gerechten van de a la carte kaart. We begonnen met heerlijke gerookte Runderlende met mierikswortel, zeekraal en tomasu soja, en een smaakvol voorgerecht van (een wat ons betreft ondergewaardeerde groente) Knolselderij.

MENUKAART BRASSERIE CARSTENS

Een favoriet was het tussengerecht van gerookte makreel spread met toast, en ook de hoofdgerechten waren bijzonder goed op smaak; Runderhals en Confit de Canard met zuurkool en pommes pave, beide in een heerlijke rijke jus. Ruimte over voor een toetje? Ga dan voor de Paris-Brest, een prachtig nagerecht van Frans soezendeeg met een vulling van praliné.

Restaurant Carstens Amsterdam
Restaurant Carstens Amsterdam
Restaurant Carstens Amsterdam
Restaurant Carstens Amsterdam

Omdat de kaart bij Carstens seizoensgebonden is staan er met regelmaat nieuwe gerechten op het menu. Reden genoeg dus om terug te komen en nieuwe smaken te ontdekken. Zelfs de drankenkaart is gericht op connectie met Nederlandse makers. Zo staan er naast mooie wijnen bijvoorbeeld veel bieren van lokale ambachtelijke brouwerijen op.

Brasserie Carstens
Hasselaerssteeg 1, Amsterdam
carstensbrasserie.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders