ZELFGEMAAKTE PASTA’S EN MÉÉR BIJ AL NINEN

De zomer is nu helaas echt toch voorbij. Terugblikkend op een fantastische vakantieperiode, hebben we ondertussen allemaal ons dagelijks leven weer hervat. Om de vakantie nog een beetje te verlengen, kun je ook het buitenland in huis halen en de verschillende eetculturen in eigen stad uitproberen.

Neem bijvoorbeeld Al Ninen – een voortreffelijke trattoria – gewoon bij ons in de Jordaan! Onder het motto “eten is leven” kun je bij deze Italiaan de heerlijkste gerechten afhalen. Zo waan je je thuis even terug in je “casa vacanze”, om de volgende dag weer fris en fruitig verder te gaan met de orde van de dag.

Italianen genoeg in Amsterdam zou je zeggen. Maar echte kwaliteit traiteurs des te minder. Dat dacht ook oprichter Manuele Monari. Daarom besloot hij om vanuit Bologna naar Amsterdam te emigreren en zijn liefde voor de Italiaanse traditie met ons, nuchtere hollanders, te delen. Én wat is dat goed gelukt, want oh hier smaakt het écht zoals in Italië!

RECEPTEN BIJ AL NINEN

Eigenaar Monari heeft na een culinaire zoektocht in zijn eigen streek de beste recepten ‘di mamma’ meegenomen naar Amsterdam. Alle producten en gerechten zijn – zoals Al Ninen zelf aangeeft – “ puur, rijk, en zoooo Italiaans”.

Probeer een van de verse zelfgemaakte pasta’s, verwen je vrienden tijdens de borrel met een uitgebreid assortiment Italiaanse kazen en charcuterie of haal voor tussen de middag bijvoorbeeld het broodje ‘de Tigella’. Al deze gerechten zijn bereid vol liefde volgens de traditionele receptuur, zonder concessies zoals chef Epifani mij verteld. Door het take-out concept is Al Ninen perfect als je een drukke werkweek hebt of gewoon geen zin hebt om zelf te koken.

“HEERLIJKE
GERECHTEN”

Naast de heerlijke (afhaal) gerechten, broodjes en verse koffie kun je bij Al Ninen ook terecht voor geïmporteerde Italiaanse delicatessen, wijnen, pasta’s, en nog meer streekproducten. Bovendien is bijna alles biologisch! Gezond en lekker dus.

TIP: Je kunt tegenwoordig ook bestellen van deze trattoria. Handig als je niet direct in de Jordaan woont, maar wel wilt genieten van heerlijk eten!

Website: alninen.nl
Adres:  Westerstraat 77H

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

About the Author: Joanna

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.

Leave A Comment

16 − drie =

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.