Sins of Sal is de kleine duistere zus van Salmuera en zit gevestigd aan de Westerstraat, midden in de Jordaan. Wat je hier kunt verwachten? Een cocktailbar met een ode aan de Latijns-Amerikaanse nacht.

De zaak zit verstopt achter een donkere gevel, maar binnen staat de zaak — met rode tl-verlichting — in vuur en vlam. Sins of Sal is een plek waar je geniet van duistere verlangens die het daglicht niet kunnen verdragen. Met een culinaire kapel, gewijd aan Santa Muerta, rode neonverlichting, 80’s posters en veel kaarsen. Lijkt het alsof je in de legendarische setting van de cultfilm From Dus Till Dawn bent beland.

En deze setting is precies hoe de gebroeders Uzcudun, van restaurant Salmuera het voor zich zagen, want Sins of Sal is geïnspireerd op de legendarische vampierbar uit deze 80’s cultfilm. Met verschillende invloeden van de oude Azteekse tempel in Mexico.

Sins of Sal Amsterdam- cocktails en streetfood Jordaan - Hotspotjes -2
SINS OF SAL AMSTERDAM: COCKTAILS EN SPANNENDE BITES IN DE WESTERSTRAAT

SINS OF SAL MENU

Het menu is duister lekker en staat vol met Latin American streetfood met een twist. Oesters slurp je met leche de tigre. Je topt er Sal’s prime cuts stiekem af met foie gras en je tanden zet je in een zondige tostada met zwezerik, waarbij je schaamteloos je vingers kunt aflikken.

Voor de grote carnivoren staan er dirty ribs en torta libre met jus met jus veau en nachos op de kaart, maar ook valt er voor de vega(n)s onder ons genoeg te snacken. Denk bijvoorbeeld aan Tacos Orellana’s gemaakt van chipotle oesterzwammen.

Sins of Sal Amsterdam- cocktails en streetfood Jordaan - Hotspotjes -2
Sins of Sal Amsterdam- cocktails en streetfood Jordaan - Hotspotjes -3

SINS OF SAL COCKTAILS

Bij streetfood horen natuurlijk cocktails en daar zijn ze bij Sins of Sal één van de beste in. Er zitten zeven signature cocktails op de tap (tip: Paloma), die je als serve of als slushie kunt bestellen. Of bestel een Sin’s rode Sangria met een twist op Kalimotxo uit Spanje, waarbij ze rode wijn gemixt met cola drinken.

Of je nu komt voor een bite, cocktail of een combinatie van beide. Sins of Sal is dé plek waar je naartoe gaat voor guilty pleasures en cravings en waar je pas na het zondigen verlaat de deur verlaat.

Sins of Sal
Westerstraat 86, Amsterdam
sinsofsal.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!