In een oud kerkgebouw in Amsterdam Noord zit Cometa, een café, restaurant en vintage winkel. Je kunt er terecht voor lunch, diner en een borrel, maar ook aan vermaak is geen gebrek. Zo is er onder andere een pooltafel, pingpong & een groot schaakbord in de tuin. In de avonden zijn er ook regelmatig activiteiten zoals film, live muziek en dj’s.

Cometa heeft haar deuren geopend in een oud kerkgebouw in het gezellige Tuindorp Oostzaan (Amsterdam Noord). De drie vrienden, Alma, David en Sam willen een plek creëren waar je heerlijk tot rust kan komen, kan bijkletsen met vrienden en je kan laten verrassen door een gevarieerd aanbod aan kunst & cultuur. Cometa is gebouwd met tweedehands materialen van gele vloer (eerder gebruikt in een strandtent) tot de zelfgemaakte bar van oude kerkbanken. Alle meubels zijn vintage en zorgen voor een vette eclectische vibe. Zie je iets leuks? Dan kun je het gewoon meenemen, alle meubels zijn namelijk ook te koop.

COMETA AMSTERDAM: HUISKAMER HOTSPOT IN EN OUD KERKGEBOUW MET BORRELS EN BITES

HOUTVUUR EN TAPBIERTJES BIJ COMETA

De tap is in januari geïnstalleerd. Dus voor een heerlijk tapbiertje kun je vanaf nu ook goed terecht. Combineer dit met een heerlijke plantaardige lunch of diner en je kunt uren spenderen in het oude gebouw. De menukaart is volledig bedacht en gemaakt door chef Sam Tamis (Flying Frog). Houtvuur staat hierbij centraal. De plantaardige gerechten en huisgemaakte pita’s flirten met hoge temperaturen en de rokerige smaak van vuur.

Cometa is geopend van donderdag tot en met zondag geopend in de voormalig Sacramentskerk in Amsterdam Noord. Met slechts 5 minuten fietsen vanaf NDSM-pont makkelijk te bereiken voor iedereen.

Cometa
Kometensingel 152a, Amsterdam
cometa.amsterdam
Fotocredits: Jonas Konijnenberg

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!