Wie aan Thailand denkt, denkt bijna direct aan de fantastische keuken. Van Pad Thai en tal van verschillende curries tot bananenpannenkoeken en Mango Sticky Rice, het Thaise eten is enorm divers en de keuken een van de beste en meest geliefde ter wereld. Het bruisende Bangkok, waar alle Thaise smaken samenkomen, is een waar culinair paradijs. Steeds meer sterrenkoks openen een restaurant in de Thaise hoofdstad en naast het populaire streetfood biedt Bangkok nu ook een indrukwekkend aanbod aan fine dining restaurants.

Streetfood
Streetfood en Bangkok zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De stad staat bekend als de beste plek in Azië om op straat te eten en dat is niet voor niks. Op iedere hoek van de straat worden de beste authentieke Thaise gerechten vers bereid: van soep en noodles tot curries en kipsaté. De street food vind zijn oorsprong in Chinatown en hier worden nog steeds de beste dumplings en oyster omelettes bereid. Ook de straat Soi Rambuttri staat met zijn honderden eetkramen bekend om het geweldige street food voor de beste Pad Thai en Mango Sticky Rice

HIPPE RESTAURANTS IN BANGKOK

Hippe restaurants en eetcafés
Waar de food scene van Bangkok een paar jaar geleden nog voornamelijk bestond uit street food, zijn er nu enorm veel hippe, moderne restaurants in de stad te vinden. Bezoek de meest trendy wijk van Bangkok, Thonglor en eet bij het Italiaanse Bottega Di Luca Bangkok of bij Soul Food, met zijn typische Thaise gerechten in een modern jasje gecombineerd met een perfecte cocktail.

De wijk Bang Rak doet ook niet onder in het aanbod van hippe restaurants. Hier is onlangs zelfs een Unicorn Cafe geopend, waar bezoekers zich onderdompelen in een kleurrijke wereld van eenhoorns en regenbogen. Het menu bestaat onder andere uit regenboogspaghetti, unicorn burgers en suikerspinlimonade.

FINE RESTAURANTS IN BANGKOK

Fine dining bij Bangkok’s toprestaurants
De fine dining scene in Bangkok is booming met meer toprestaurants in de stad dan ooit tevoren. Steeds meer internationale sterrenkoks openen een restaurant in de culinaire Thaise hoofdstad, zoals de Nederlandse Henk Savelberg, die twee jaar geleden het Frans-Nederlandse toprestaurant Savelberg Thailand opende.

Een ander Frans toprestaurant is Le Normandie Bangkok, dat bekend staat als het beste haute cuisine restaurant van de stad. Voor een traditioneel Thais menu bezoek je restaurant Nahm, een van de beste van heel Azië met authentieke Thaise gerechten. Het aanbod aan high end restaurants in Bangkok blijft groeien en zelfs de wereldberoemde kok Jamie Oliver opent binnenkort zijn Italiaanse restaurant in de vernieuwde Siam Discovery Mall.

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders