Het historische Zalmhuis in Rotterdam is al jarenlang een begrip. Het spectaculaire uitzicht over IJssel en Maas maakt het een iconische plek waar je aan de dagelijkse drukte kan ontsnappen.
Het Zalmhuis is dé locatie om mijlpalen te vieren en herinneringen te creëren met geliefden. Niet alleen vanwege het kleurrijke en opvallende interieur, maar ook door het menu van restaurant Zalmhuis.
Fijnproevers genieten hier bijvoorbeeld van de meest exclusieve zalm ter wereld: Keta zalm uit Alaska. Deze zalm wordt gevangen door de Yup’ik gemeenschap, ver weg van de bewoonde wereld. Deze gemeenschap vist al 10.000 jaar op de Keta zalmen die tijdens de korte zomer vanuit de zee de brede Yukon-rivier op zwemmen.
De exclusieve zalm is in Nederland álleen verkrijgbaar bij het Zalmhuis. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK gin, huisgerookte Schotse biologische zalm, dry aged meat, vegan gerechten, oesters en nog veel meer culinaire lekkernijen.
PRINTS EN EEN EIGENTIJDS MEUBILAIR VOOR HET ZALMHUIS
Het eigentijdse meubilair, de opvallende muurprints en authentieke details van het pand maken de uitstraling van het restaurant minstens even iconisch als het historische gebouw zelf. Zowel in het interieur als op de menukaart staat liefde voor details centraal.
Het is dan ook geen toeval dat eigenaar Herman Hell en zijn vrouw Liselore, van Elect Interiors, verantwoordelijk zijn voor de volledige inrichting van het restaurant. En dat de menukaart zich vult met excentrieke gerechten, samengesteld door chef-kok Lars Litz.
Zalmhuis
Schaardijk 396, Rotterdam
zalmhuis.nl
Fotocredits: Do Nossent