De Zuidas in Amsterdam is langzaam aan het veranderen in een hub vol goede restaurants. Daar is nu PizzaLab bijgekomen. Hier kan je ’s avonds terecht voor écht goede Napolitaanse pizza’s en mooie wijnen. Voor het menu heeft het team een tijd door Zuid-Italië getoerd, op zoek naar de beste smaken. In samenwerking met ambachtelijke boeren zijn er ingrediënten gekozen voor heerlijke voorgerechten en authentieke pizza’s.

Zoals je bij een modern Italiaans restaurant kan verwachten staan er bij PizzaLab een aantal heerlijke Aperetivo’s op het menu.

Op aanraden van de gastvrouw kozen we voor de Hugo Refresh Me met prosecco, munt, elderflower en limoen. De focaccia die we als starter bestelden was bijzonder luchtig en matchte goed met de Affettati Piccolo, een borrelplank met eigengemaakte paté, verschillende soorten kazen, speck en parmaham. De parmezaanse kaas met een 10 jaar gerijpte balsamico uit Modena was om je vingers bij af te likken, zo lekker.

PizzaLab staat voor experimenteren met bijzondere smaken en ingrediënten. Het menu verandert daarom geregeld. Toch blijft de basis hetzelfde: deeg dat in totaal 48-uur de tijd heeft gekregen om te rijzen. Hierdoor is het zo luchtig dat de korst na een lichte crunch wegsmelt in je mond. Ze noemen het zelf: easy-going meltiness. De tomatensaus is daarnaast zó lekker dat we alleen daarmee al tevreden zouden zijn.

Restaurant PizzaLab Amsterdam - Hotspotjes - Hotspotjes -16

PIZZA’S OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN

Na enige keuzestress gingen wij voor de Happy Pig en de XXXNduja. De Happy Pig heeft als basis een crème van broccoli en is belegd met huisgemaakte Salsiccia (worst), gele tomaatjes, limoenzest en Buratta. Onze favoriet was de Nduja, met een basis van San Marzano tomaat met spicy Ventricina salami en basilicum. Wat ons betreft één van de beste Napolitaanse pizza’s van Amsterdam. Wij dus gaan zeker nog een keer terug. Bijvoorbeeld voor de Fig & Morty met een mortadella crème en konfijt van vijgen. Jum!

PS. Binnenkort gaan ze ook open voor de lunch. Hou daarvoor de website in de gaten.

Website: pizzalabamsterdam.com
Adres: George Gershwinlaan 534

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Deel deze tips

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.