De Uurwerker zit verscholen in het hart van de stad, om de hoek bij de universiteit. Je moet even weten dat het er zit, maar als je hier eenmaal bent geweest kom je er zeker terug. De Groningers hebben De Uurwerker al massaal ontdekt: het is een razend populair café/restaurant. Voor ons is het zeker ook niet onbekend, het is één van onze favorieten in de stad!

De Uurwerker noemt zichzelf een ontmoetingsplek. Het is een studie, werk en loungeplek. Niet alleen bedoeld is voor studenten en young professionals, maar voor iedereen. Je kunt er werken, maar ook goed wat eten en drinken. Eigenlijk zit het hier elke dag van de week wel vol met gemêleerd publiek. Van studenten met een laptop op schoot en een kop koffie, ouders die met hun kids komen lunchen, tot groepen die aan het borrelen zijn. Buiten op het plein staat het vol met picknicktafels: bij mooi weer schuift iedereen gezellig bij elkaar aan.

EEN BEGRIP IN DE STAD

De naam is ontleend aan de Uurwerkersgang die er achter loopt. De huisstijl is er helemaal op aangepast: overal hangen koekoeksklokken, bedacht door iemand van kunstacademie Minerva. De stijl is origineel, creatief, een tikje industrieel , hip en cozy. Er staan een paar Chesterfield banken met toffe kleden ervoor. Crash daar lekker neer of neem plaats bij één van de vele zitjes. Het is allemaal heel ruimtelijk met een grote open keuken. Fijne stijl hoor!

Je kan er terecht van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Wel goed om te weten is dat er gebruik wordt gemaakt van zelfservice. Je bestelt zelf je drankjes en hapjes bij de bar en dan wordt het geserveerd. De Uurwerker staat bekend om zijn goede pizza’s, maar de kaart bestaat uit meer lekkers. Broodjes, salades, burgers, antipasti’s, snackplate’s en ga zo maar door. Tijdens ons bezoek worden wij flink in de watten gelegd.

Daarnaast hebben zij veel verschillende soorten bieren. Je merkt dat goede kwaliteit voorop staat en het eten met passie word gemaakt. Het eten is écht goed en het is ontzettend betaalbaar. Voor een goede prijs zo lekker eten en drinken in hartje centrum, wel luxe toch? Bij de donderdag-, vrijdag- en zaterdagborrel staat er een dj te draaien. Geen zware disco taferelen, maar gewoon lekker borrelen met goede muziek. Met mooi weer staat het hele plein dan vol. Dat zegt ook wel hoe geliefd De Uurwerker is in Groningen.

Kortom, De Uurwerker in Groningen is een fijne plek om vrienden te ontmoeten, te werken, of om een hapje te eten met je nieuwe date. Hebben wij je inmiddels al weten over te halen? Wij zijn in elk geval fan!

TIP: regelmatig geven zij leuke feesten of worden er evenementen georganiseerd.

Uurwerker
Uurwerkersplein 1, Groningen
uurwerker.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!