De Vergulden Eenhoorn in Amsterdam is een oude boerderij omgetoverd tot een prachtig restaurant. Of eigenlijk is de oude koeienstal het restaurant. Dat hier ooit koeien hebben gestaan is aan niets meer te merken, het pand is prachtig ingericht met hippe meubels en van die kekke schoolstoeltjes. De authentieke details zijn gelukkig bewaard gebleven en achter in de hoek is een megachill plekje gecreërd met een supervette koperen openhaard.

Hoewel De Vergulden Eenhoorn voor mij nog onbekend was, denk ik dat veel mensen er al wel van hebben gehoord. Het restaurant én het terras zaten helemaal vol. Populair stekkie dus! EN TERECHT!

de vergulde eenhoorn amsterdam
AMSTERDAM OOST GUIDE - HOTSPOTS

BOURGONDISCH RESTAURANT DE VERGULDEN EENHOORN

Nadat we aan tafel gingen kregen we een heerlijk glas prosecco. We slaan een voorgerecht over en gaan voor de mosselen. Jammer genoeg waren deze niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Ze waren een beetje koud en veel van de schelpen zaten nog dicht. De sidedishes waren wel helemaal top. De serveerster gaf later aan dat het de eerste avond was dat ze mosselen serveerden en dat ze onze bevindingen zeker mee zouden nemen. Persoonlijk denk ik echt dat ze hier verder heel goed eten serveren, als ik de andere borden die voorbij kwamen bekeek zag dit er namelijk super uit. Soms heb je gewoon pech.  Kan een keertje gebeuren.

Onze serveerster raadde aan dat wij de chocolade fudge cake met dolche di leche als nagerecht namen. And so we did. Heb je wel eens een nagerecht op waarvan je soms nog droomt? Nou dan kan ik je vertellen, deze is nog 10x lekkerder. WOWOWOWOWOWOWOW. Sonja Bakker, Rens Kroes of de meiden van The Green Happiness zouden dit nagerecht niet aanmoedigen, maar dit was zo lekker dat ik hier met liefde een maandje voor ga vasten.

Ondanks dat ik iets meer van het hoofgerecht had verwacht wil ik deze hotspot echt aanraden. Een prachtige plek middenin het groen en dat gewoon in de stad. Je bent er echt even helemaal uit als je hier neerstrijkt. Deze plek is trouwens ook goed geschikt voor wat grotere groepen, dat vind je ook niet overal in Amsterdam. Dus ben je nog niet bij De Vergulden Eenhoorn geweest; GO GO GO!

Vergulden Eenhoorn
Ringdijk 58, Amsterdam
verguldeneenhoorn.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders