Amsterdam kent vele kroegen en café’s. Een fijne stamkroeg kiezen, kan daardoor een hele opgave zijn. Wij van Hotspotjes helpen je graag een handje! Neem bijvoorbeeld de Tapperij en Happerij Tapmarin aan de Van Woustraat. Deze semi-bruine kroeg in de Pijp zou zomaar jouw nieuwe stamkroeg kunnen worden.

De Tapmarin is zeker niet nieuw en functioneert al zeker zo’n 45 jaar als gezellige buurtkroeg die niet meer weg te denken is uit Amsterdam. Doordeweeks kan je hier ’s avonds terecht voor een lekker biertje met vrienden (of juist die eerste date!) en op dinsdag nodigt de Tapmarin je graag uit om een potje bingo mee te spelen. Verder kan je je dartskills eens goed laten zien of een gokje wagen op de spelautomaat. Nog leuker is eigenlijk de Jagermeister grijpautomaat waarbij je altijd prijs hebt. Kom maar op met die shotjes!

In het weekend verandert de kroeg in een danscafé, waar je tot een uurtje of drie met de voetjes van de vloer kunt en kunt dansen op ouwe gouwe hitjes en hiphop deuntjes. Het publiek is divers. Naast stamgasten en buurtbewoners, vind je er ook gezellige toeristen en veel studenten. Het is een echte ontmoetingsplek voor het gezelschapsdier.

TAPMARIN NIET WEG TE DENKEN UIT DE PIJP

Begin 2015 is de kroeg goed onderhanden genomen en uitgebreid. Door de schuifpui kun je nu ook op warme dagen bij de Tapmarin terecht. Het typische authentieke karakter is gelukkig wel goed bewaard gebleven, waardoor de kroeg niet in een of andere hippe toko is veranderd. Ajax wordt nog steeds op grootscherm uitgezonden en ook kun je hier nog steeds je verjaardag vieren mét eigen tap, wat ook wel het ‘Tap Altaar’ genoemd wordt.

Zoals de naam al doet vermoeden biedt deze Tapperij en Happerij een selectie (speciaal) bier en kun je tot sluitingstijd lekkere Hollandse borrelhappen bestellen. Denk aan bitterballen, kaasstengels en worst, onder het genot van een Amstel pilsje (of twee). Beter stamkroeg-proof wordt het naar mijn mening niet!

Cafe Tapmarin
Van Woustraat 130, Amsterdam
cafetapmarin.nl

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!