Bij pinchobar De Zwarte Vosch in Utrecht aan de Oudegracht in kun je – de naam zegt het al – je tegoed doen aan Spaanse pinchos: kleine tapashapjes op stokbrood in allerlei kleuren en smaken. De oorsprong van pinchos ligt in Baskenland, in het noorden van Spanje. Net als daar, staan de verschillende pinchos bij De Zwarte Vosch uitgestald op de bar. Van elke pinchos bewaar je het prikkertje, zodat je precies weet hoeveel je er bij vertrek moet afrekenen.

De Zwarte Vosch Utrecht
De Zwarte Vosch Utrecht

MENU BIJ DE ZWARTE VOSCH

Op zowel het krijtbord achter de bar als op de kleine bordjes op de pinchos is te lezen welke pinchos er op het menu staan. Maar je kunt ze natuurlijk ook van dichtbij bewonderen en degene kiezen die er het mooiste uitziet, zoals de favoriete pincho met geitenkaas, vijgen en mandarijncrème (hemels!).

Eens per half uur wordt je daarnaast verrast door een Spaanse dame met warme pinchos, zoals een gefrituurde gamba gewikkeld in parmaham met paprikadip. Eigenlijk maakt het niet uit wat je kiest, want de hapjes zijn stuk voor stuk heerlijk! En neem er dan direct een zomers biertje, cocktail of glas huisgemaakt sangria bij. Vooral van die laatste krijg je zomerkriebels, zélfs als je de winter editie besteld met kruidnagel, sinaasappel en kaneel.

De Zwarte Vosch Utrecht
De Zwarte Vosch Utrecht
De Zwarte Vosch Utrecht

ZOMERS GENIETEN MET LUXE PINCHOS

Alle plekken zijn bezet, zowel de hoge tafels en de bar als de tafels en knusse bankjes in de werfkelder. Toch neemt de vriendelijke bediening alle tijd voor hun gasten en krijg je bij iedere pinchos uitleg. Daardoor hangt er bij De Zwarte Vosch een ongedwongen sfeer. En misschien komt het door het sfeervolle licht, de gedroogde hammen die boven de keuken hangen, de gezellige rumoerigheid van mensen die eten en drinken of de Spaanse koks die in de keuken met elkaar lachen. Maar wij hadden even het idee dat we in Spanje waren.

De Zwarte Vosch Pinchobar & Tapasrestaurant
Oudegracht 48, Utrecht
dezwartevosch.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders