GENIETEN VAN HEERLIJKE BITES

Als je weleens in de buurt van de Oosterkade bent geweest, heb je het drijvende Sea Palace vast wel eens zien liggen. Een 3 verdieping tellend gebouw voorzien van Chinese karakteristieke architectuur wat in de avond mooi verlicht is.

Sea Palace mag zich sinds 1984 het eerste drijvende restaurant van Europa noemen, en ligt al sinds 1984 aan de Oosterkade. Er is nog even sprake geweest om het restaurant te verhuizen naar een ligging buiten het centrum van de stad, maar ook de gemeente vond dat Sea Palace inmiddels een onmisbaar beeld van de binnenstad geworden is. Wel is Sea Palace qua ligging tientallen meters verplaatst richting het station.

Om deze verplaatsing te vieren werden wij uitgenodigd voor een authentieke Chinese lunch. En aangezien ik nog nooit ben wezen dimsummen leek mij dit hét perfecte moment om eens te gaan proberen. Niet alleen was ik nieuwsgierig hoe dit drijvende paleis er van binnen uitzag, maar vooral naar de verschillende gerechtjes die hier worden geserveerd.

DIMSUM GERECHTEN BIJ SEA PALACE

Dimsum zijn kleine gefrituurde of gestoomde gerechten voorzien van groente, vlees en rijst. En worden als lichte maaltijd gebruikt, perfect voor een goedgevulde lunch! Ook zijn de gestoomde inktvisjes die je heerlijk kunt dompelen in de saus een echte aanrader!

Ben je gek op Peking eend? Bestel dan de pie phee ngap, maar bij Peking eend snappen ze ook gewoon wat je bedoeld. Met heerlijke gestoomde pannekoekjes gevuld met eend, komkommer en saus is ook deze zeker de moeite waard om eens te proberen.

Kortom wil je uniek en lekker eten in een authentiek sfeertje, dan ben je bij Sea Palace aan het juiste adres! 7 dagen per week kun je hier genieten van de Chinese keuken én zijn ze gespecialiseerd in de Kantonese keuken met dimsum, Peking eend én Chinese fondue. Sea Palace is geschikt voor een lunch/diner met zijn 2, maar ook met grote groepen kun je hier terecht.

Voor ons de eerste maar zeker niet de laatste keer dat wij genieten van dimsum!

Sea Palace Amsterdam
Oosterdokskade 8, Amsterdam
seapalace.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders