In Groningen Zuid zit op nog geen tien minuten fietsen van het centrum hotspot Bistro Basta. In 2015 besloot de eigenaar zijn droom waar te maken en deze bistro te beginnen. Zo is dit nieuwe pareltje in Zuid ontstaan. Ze hebben een simpel doel: goed eten, goed drinken, goede service in een gezellige omgeving. Wij gaan op een dinsdagavond langs en worden bij de deur ontvangen. In no-time nadat we op ons plekje zitten zit het restaurant bom-vol. En dat op een dinsdagavond. Dit moet wel goed zijn zou je denken..

GEWOON GOED DINEREN

Bistro Basta is een moderne bistro en een gezellige omgeving is het zeker. Er hangt een huiselijk en gastvrij sfeertje. Er is een houten vloer met tapijten, de stoelen zijn niet hetzelfde maar passen toch goed bij elkaar.

Op de wand hangen kleurrijke kunstwerken. Deze kunstwerken zijn trouwens te koop en de collectie wisselt regelmatig. Leuk voor de afwisseling van het interieur! De ruimte is open, licht en overzichtelijk. Toch zijn er meerdere hoekjes gecreëerd waar je iets meer privé kan zitten.

Het is een leuke bistro waar je echt welkom bent, de bediening is oprecht en ze weten waar ze het over hebben. Met een glimlach zorgen ze ervoor dat je niets tekort komt. Er wordt gewerkt met producten uit de streek en van het seizoen. Het menu bij Bistro Basta wisselt daardoor regelmatig. Bij een bistro denk je toch snel aan Frankrijk, maar dat geldt niet voor deze bistro. De beperkte kaart bestaat uit wereldse gerechten met voor ieder iets lekkers. Lekker overzichtelijk. Ware kunstwerkjes komen de keuken uit rollen: aparte combinaties en mooie smaken. Zo creatief hebben we nog niet eerder gegeten. Hier worden we blij van! Kwaliteit voor een betaalbare prijs.

TIP: ze hebben een binnenplaats met een buiten-terras. Terwijl jij met mooi weer in het zonnetje zit kun je genieten van al het lekkers!

Bistro Basta
Verlengde Hereweg 29, Groningen
bistrobasta.com

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!