Home>>EAT & DRINK>>UTRECHT>>MENEER SMAKERS UTRECHT: AMBACHTELIJKE BURGERS IN DE BINNENSTAD

MENEER SMAKERS UTRECHT: AMBACHTELIJKE BURGERS IN DE BINNENSTAD

  • Meneer Smakers Utrecht Twijnstraat 62, Nobelstraat 143 en Oudegracht 116

MENEER SMAKERS IS DE HOTSPOT VOOR EEN STEVIGE BURGER

Meneer Smakers staat voor ambachtelijke burgers. Deze hotspot is – terecht – al een paar jaar enorm populair onder Utrechters. Ruim een half jaar geleden openden ze hun derde vestiging in de Utrechtse binnenstad. Wij gingen voor een stevige lunch langs bij de locatie op de Twijnstraat.

Op de kaart staan hamburgers van ambachtelijk gedraaid vlees. Je kunt kiezen uit rund, kip, lam, zalm, vegetarisch en zelfs vegan. De prijzen variëren van € 6,50 tot € 9,00. De producten zijn vers van het land, vrij van toegevoegde kleur- en smaakstoffen en worden zo lokaal mogelijk ingekocht. Zo komt de groente van een Utrechtse groenteboer, De Goey-Koot, en het rundvlees van koeien die niet ver van Utrecht een wei tot hun beschikking hebben. Leuk is dat de broodjes naar speciaal eigen recept door een Utrechtse bakker worden gebakken. En dat doen ze goed. Knapperig van buiten, luchtig van binnen én – dit vonden wij echt een pluspunt – lief voor je gehemelte.

De burgers zijn stuk voor stuk vernoemd naar de Smakers familie, alle werknemers. Op de kaart vind je bijvoorbeeld de Ome Jimmy en de Tante Truus. Wij gingen voor de Opa Harry, een heerlijk smeuïge burger van lamsvlees met rode bieten, taugé, olijven en een honing/mosterdsaus, en de Tante Connie, een vegetarische geitenkaasburger met gegrilde aubergine, courgette, walnoten, groene olijven en wildebloemenhoning. Not your average burger dus, maar vernieuwende en bijzondere combinaties. En de huisgemaakte friet met schil is lekker krokant. Een portie is behoorlijk, dus delen is aan te raden.

 “HUISELIJKE VIBE”

Bij Meneer Smakers hangt een huiselijke vibe, maar is tegelijkertijd super fresh. Basic meubels, lichte kleuren en veel hout. Wij vinden de muurschilderingen gemaakt door Daniel Nijveld ook erg tof. Handig is het gratis oplaadpunt voor je telefoon of laptop. De locatie op de Twijnstraat heeft ook een zonnig terras met uitzicht op het gezellige Ledig Erf. Ze schenken ook speciaal biertjes, waarmee het terras meteen ook een perfecte spot is voor een (vrijdagmiddag)borrel.

En er is meer! De Meneer Smakers foodtruck staat deze zomer op Vorkje Prik Foodfestival, Lief Festival en Smeerboel Festival. Dus ook daar kun dus je een perfecte bodem (of tussenlaag) leggen. Kortom, grote trek en zin in iets anders dan een laffe hamburger van de grote gele M? Dan is Meneer Smakers een echte aanrader.

MEER HOTSPOTS
De Ceuvel >> De Kas
Bluespoon >> Stek 

Website: meneersmakers.nl
Adres: Twijnstraat 62, Nobelstraat 143 en Oudegracht 116

  • HET LAND VAN OOIT FESTIVAL 2018 AMSTERDAM: NOSTALGIE TIJDENS HET FEESTEN

HET LAND VAN OOIT FESTIVAL 2018 AMSTERDAM: NOSTALGIE TIJDENS HET FEESTEN

Hier wordt het muziekfestival gecombineerd met een terrein dat vol staat met de leukste en gekste activiteiten die jij deed toen jij nog kind was »

  • WANTED: WEGENS UITBREIDING ZOEKEN WIJ EEN BLOGGERS IN DEN HAAG & ROTTERDAM

WANTED: WEGENS UITBREIDING ZOEKEN WIJ BLOGGER(S) IN AMSTERDAM

Wil jij toffe hotspots bezoeken? Wij zoeken momenteel een blogger(s) woonachtig in Amsterdam die voor Hotspotjes op pad gaat!

  • BAR STADSTUIN UTRECHT: HAPPEN EN DANSEN IN OUD KANTOORPAND

BAR STADSTUIN UTRECHT: HAPPEN EN DANSEN IN OUD KANTOORPAND

Voorheen was De Stadstuin al een flexwerkplek en bonte verzameling kantoorruimtes, met knallende feestjes tussendoor. Daar nu ook Bar Stadstuin »

  • DA PORTARE VIA UTRECHT: KNUSSE ITALIAANSE TRATTORIA IN DE VOORSTRAAT

DA PORTARE VIA UTRECHT: KNUSSE ITALIAANSE TRATTORIA

Da Portare VIA in Utrecht: een trattoria zoals je ‘m waarschijnlijk ook in Italië zou tegenkomen: bescheiden tafeltjes en houten stoelen »

Fanou

Fanou

Auteur bij Hotspotjes waarbij ik Utrecht vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.
Fanou