Restaurant Grace in Rotterdam zit gevestigd op een hoekpand op de Coolsingel. Geïnspireerd door de wereldberoemde restaurants uit Parijs, Londen, Barcelona en Madrid, besloot horecaondernemer Herman Hell iets te creëren wat er nog niet was in Rotterdam. Met sterrenchef Marco Prins als aanvoerder van de indrukwekkende keukenbrigade, een weldadig en flamboyant interieur én een A-locatie midden in het centrum, is hij daar met zijn nieuwe ‘festive restaurant’ Grace ruim in geslaagd.

Restaurant Grace Rotterdam-1
Restaurant Grace Rotterdam-5

Of het nu gaat om een Parisian breakfast, een relaxte lunch, Arabic tea of een uitgebreid diner met champagne, cocktails en dansen tot we niet meer kunnen. Alles gebeurt bij Grace met stijl. Of zoals we zelf zeggen: It’s about how.” Chef de Cuisine van het vernieuwde horecaconcept aan de Rotterdamse Coolsingel is sterrenchef Marco Prins.

Prins heeft gewerkt voor toonaangevende restaurants zoals Parkheuvel en Oud Sluis, voordat hij besloot zijn geluk te beproeven overzees. In New York wist hij een ster te bemachtigen voor zijn werk in restaurant Ukiyo, waar Japans-Koreaanse gerechten de kaart vormden. Nu is het tijd voor Prins om Rotterdam te veroveren met zijn culinaire talent.

Restaurant Grace Rotterdam-5
Restaurant Grace Rotterdam-5

Toch zal de kaart voor Grace een andere insteek kennen dan de geijkte sterrenrestaurants. De menukaart van Grace neemt de gast mee op een reis langs de beste gerechten van verschillende werelddelen. Denk hierbij aan Colombiaanse empanada’s met een aji dip, Peruaanse ceviche van yellowtail of de klassieke caesarsalade met een verrassende Japanse twist.

Menu Restaurant Grace Rotterdam-12
Menu Restaurant Grace Rotterdam-12

Voor wie groots wil uitpakken staat er ook een Italiaanse versie van kreeft op het menu met salie, groene asperges en Parmezaanse kaas. Of start een diner in stijl met Perle Imperial kaviaar met blinis. Toch is een ingetogener genietmoment ook prima mogelijk. Voor een cocktail aan de bar of klein hapje met je geliefde ben je bij Grace ook welkom.

GLITTER, GLAMOUR & CHAMPAGNE BIJ GRACE

Hell staat bekend vanwege zijn gedurfde concepten en prikkelende interieurs. Met restaurant Zalmhuis sleepte hij afgelopen jaar de prestigieuze Entree award voor ‘Best New Bar and Restaurant’ in de wacht. Deze uitgesproken identiteit kenmerkt ook het interieur van Grace. Zo komen de wereldse elementen samen in de stijlvolle patronen van de vloeren. Kleuren zijn warm en gedurfd bij elkaar gezocht en de oplettende kijker kan hier veel jaren ’20 elementen ontdekken.

Grace Rotterdam
Stadhuisplein 1a, Rotterdam
gracerotterdam.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders