De naam Happyhappyjoyjoy heb je vast wel eens in Amsterdam voorbij zien komen, want er zijn maar liefst 4 vestigingen in de stad. Het Aziatische streetfood concept zit gevestigd in Zuid, West, de Zuidas én midden in de stad.

Happyhappyjoyjoy Downtown zit aan de Singel (onder Bar Rouge) en is – net zoals de andere vestigingen – een weerspiegeling van de drukke chaotische straatjes in Azië. Niet alleen de naam Happyhappyjoyjoy geeft je een smile op je gezicht, ook het kleurrijke interieur maakt je hier vrolijk.

Rode parasolletjes die onderste boven hangen aan het plafond, rode neonletters en ontelbaar veel zwaaiende gelukskatjes – inclusief middelvinger – creëren chaos aan de muren. Dit interieur in combinatie met kleurrijke posters en het rode neonlicht zorgen bij Happyhappyjoyjoy voor een Asian ‘underground’ sfeertje.

HAPPYHAPPYJOYJOY DOWNTOWN AMSTERDAM: ASIAN STREETFOOD AAN DE SINGEL

Op de uitgebreide kaart staan kleine streetfood gerechten gebaseerd op onder andere de Thaise, Vietnamese en Chinese keuken. Regels voor het bestellen zijn er niet, want zo kan je van alles van de kaart bestellen en samen met elkaar delen.

Van snacks als pink springrolls, dim sums, gestoomde bao bun broodjes met peking eend tot en met gado gado salade en pittige garnalen met rijst. Er staat bij Happyhappyjoyjoy zoveel lekkers op de kaart dat het bijna lastig is te kiezen.

Voor mensen die helemaal geen keuzes kunnen maken, is er ook een Happy Happy (3-gangen) of een The Journey (4-gangen) menu waar de chef het ideale menu voor je samenstelt. Terwijl je geniet van een Aziatisch biertje neemt de chef je mee op ontdekking in een wereld vol rijke en gevarieerde smaken.

HAPPYHAPPYJOYJOY DOWNTOWN AMSTERDAM: ASIAN STREETFOOD AAN DE SINGEL

F*CK YOU, BUY ME (AT THE BAR)

Bij Aziatische streetfood gerechten hoort natuurlijk ook wat te drinken. Zo kun je net zoals op straat in het verre Oosten kiezen uit verschillende soorten bieren, cocktails (fav: Red Dragon) en natuurlijk Japanse sake. Geen zin in een alcoholisch drankje en bespaar je jezelf liever een kater? Neem dan een Aziatisch theetje om de avond mee af te sluiten.

De kleurrijke chaos en smaken bij Happyhappyjoyjoy zijn geschikt voor elke dag en zorgen ervoor dat je de toko weer happy zult verlaten. Dus hurryhurrygogo op naar West, Zuid of de Singel en itadakimasu! (eet smakelijk)

Website: happyhappyjoyjoy.asia
Adres: Singel 460

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!