​’t Hof Ilpenstein in Ilpendam is op nog geen kwartier rijden van Amsterdam te vinden. Het idyllische gebouw is omringt door weilanden, met schapen in de achtertuin en een enorme boomgaard in de voortuin, is dit restaurant en evenementenlocatie de perfecte plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen.

Je kan er van woensdag tot zondag terecht om te lunchen, loungen, goede koffie (de eigenaar had voorheen een koffiezaak), versgebakken taarten, dineren én mooie wijnen. Wat wil je nog meer?

't Hof Ilpenstein Ilpendam - Hotspotjes -8
't Hof Ilpenstein Ilpendam - Hotspotjes
't Hof Ilpenstein Ilpendam - Hotspotjes

’t Hof Ilpenstein, boerderij turned restaurant, trouw-en evenementenlocatie, staat op een landgoed van 2,5 hectare omringt door nog meer groen en water. De eigenaren hebben de locatie omgetoverd tot een vintage paradijs waar je eindeloos rond kan dwalen en in ieder hoekje weer iets anders kan ontdekken.

Binnen is er ruim plek voor uitgebreid lunchen of dineren en buiten staan er zowel aan de voor- als achterkant van het pand zonnebedjes. Bij lekker weer kan je hier dus de hele dag in de zon zitten.

Menu ’t Hof Ilpenstein

Bij binnenkomst valt meteen de relaxte, ongedwongen sfeer op. Je wordt hartelijk begroet door de eigenaren én de geur van koffie en versgebakken appeltaart.

Op de regelmatig wisselende kaart staan seizoensgebonden gerechten, van vegetarisch tot veganistisch en vis of vlees; Farm to table. En voor de drankenkaart wordt gewerkt met locale leveranciers en unieke wijnhuizen.

Menu 't Hof Ilpenstein Ilpendam - Hotspotjes
Menu 't Hof Ilpenstein Ilpendam - Hotspotjes

Leuke feitjes: Het originele slot uit 1622 is bewoond geweest door een aantal bekende inwoners waarvan één Frans Banninck Cocq was, die door Rembrandt van Rijn op de nachtwacht vastgelegd als kapitein van de schutterij. In 1872 is het slot verkocht en afgebroken en 1938 is de huidige boerderij gebouwd. De 400 jaar oude boomgaard is altijd intact gebleven.

​’t Hof Ilpenstein in Ilpendam is volledig af te huren voor evenementen, van restaurant pop-ups tot bruiloften en retreats. In de appelgaard is ruimte voor 100 gasten om te overnachten in tipitenten. 

’t Hof Ilpenstein
Hofweg 1, Ilpendam
hofilpenstein.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders