Eerder vertelde we jullie al over de beste plekken om te lunchen in Amsterdam Oost en nu vonden we het tijd voor de beste plekken om te borrelen in het bruisende Amsterdam Oost. Van de beste Spicy Margeritha van de stad tot verborgen plekjes voor bijzondere wijnen en borrelplanken met een twist. Dit zijn onze 10 favoriete plekken om te borrelen in Amsterdam Oost.

DIT ZIJN DE BESTE BORRELSPOTS IN OOST

BAR BUKOWSKI
Inmiddels kunnen we Bar Bukowski tot de klassiekers van Amsterdam rekenen. Vanaf donderdag is het terras (zowel ’s zomers als ’s winters) en café gevuld met gezelligheid. Je kan er terecht voor cocktails, een uitgebreide bierkaart en klassieke borrelhappen zoals nacho’s, bittergarnituur en frietjes. Niks fancy’s maar gewoon goed.
Oosterpark 10, Amsterdam | barbukowski.com

BUURTCAFE DE TROS 
Buurtcafe De Tros is een nieuwe aanwinst in Oost. Hier bestaat de snack kaart uit écht goede gerechtjes zoals mosselen met chorizo, een kaasplankje en zuurdesem met dips. Meer honger? Sla dan vooral de Smashburger niet over. Verder ga je hierheen voor de wijnkaart met veel mooie opties en klassieke cocktails die met zorg bereid zijn. 
Linnaeusstraat 63H, Amsterdam| detrosamsterdam.nl

BARDITA
Het Mexicaanse Bardita brengt met hun uitbundig aangeklede terras de nodige vrolijkheid. Je zit hier op zonnige dagen heerlijk op het terras en anders lijkt het binnen net alsof je in Mexico bent beland. Borrelen begint hier gelijk goed: iedereen krijgt namelijk een shot tequila on the house. Op de kaart vind je heerlijke taco’s,  totopos en natuurlijk genoeg cocktails en andere dranken om uit te kiezen. Onze tip: de Spicy Margeritha. We hebben er heel wat geprobeerd in Amsterdam en hier zijn ze écht goed (en écht spicy).
Beukenplein 3HS, Amsterdam | bardita.nl

CAFE DE EEUWIGE JEUGD
Je kent de biertjes van de Eeuwige Jeugd vast wel, maar wist je ook dat ze een café hebben? Aan de Linnaeusstraat zit hun borrelplek slash speelparadijs. Je kan er dansen, ze hebben er spelletjes avonden en ook van karaoke zijn ze niet vies. Natuurlijk staat hun eigen merk op de kaart maar er is genoeg anders te proeven en de snackkaart is groot!
Linnaeusstraat 37A, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

TAPPERIJ DE EEUWIGE JEUGD AMSTERDAM: ALL-DAY BIER ÉN SNACKPARADIJS IN OOST

VRIJMIBO IN OOST?

CAFE KUIJPER
De derde uit deze lijst op de Linnaeusstraat, reden voor een pubcrawl wellicht? Cafe Kuijper noemt zichzelf een lichtbruine kroeg en wordt bezocht door liefhebbers van ouderwetse gezelligheid en voetbal. Op de kaart vind je meer dan 10 verschillende biertjes op tap en nog meer keuze daarbuiten. Favoriet van de borrelkaart: de Flammkuchen met geitenkaas. Ook leuk als je een bedrijfsborrel in Oost wil organiseren.
Linnaeusstraat 79 | cafekuijper.nl

BAR BASQUIAT
Omdat bijna de hele kaart bij Bar Basquiat bestaat uit kleine gerechten is dit een perfecte spot om te borrelen. Ga hier niet voor de standaard bittergarnituur maar voor één van de Aziatisch geïnspireerde gerechtjes zoals de Bao Buns, Gyoza of saté. Onze favoriete cocktail? De Gin Basil Smash!
Javastraat 88, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

MEER PLEKKEN VOOR EEN BORREL IN OOST

LE FRENCH CAFE
Artisjok met citroenmayonaise, escargots, Franse kazen met vijgenbrood en compote, gerookte amandelen, zuurdesembrood met gezouten boter: we kunnen nog wel even verder gaan want de borrelkaart bij Le French Cafe is heerlijk uitgebreid. Cocktails shaken kunnen ze en ook voor wijnen — rood, wit, rosé én oranje — kan je hier terecht.
Javastraat 42, Amsterdam | lefrenchcafe.nl

BAR BOUCHE
Bar Bouche zit ietwat verscholen op een pleintje aan de Wibautstraat maar is daardoor een perfecte hidden spot in Amsterdam.
Wibautstraat 107, Amsterdam | uitgebreid artikel lezen

BAR BOUCHE AMSTERDAM: HIER GAAT DE BRUCH GERUISLOOS OVER IN DE BORREL

DE YSBREEKER
De Ysbreeker staat bekend als het restaurant met één van de lekkerste terrassen van Amsterdam, maar ook binnen is het goed vertoeven. Hier ga je heen voor de ietwat klassieke maar fijne sfeer en goed eten en drinken. De wijnkaart is er uitgebreid en de borrelkaart is typisch Amsterdams met Oma’s gehaktballen, tafelzuren, ossenworst en boeren kaas.
Weesperzijde 23, Amsterdam | deysbreeker.nl

CANVAS
Canvas zit op de bovenste verdieping van het Volkshotel en wordt regelmatig genoemd in lijstjes van de beste rooftops van Amsterdam. Het fijne aan dit dakterras is dat er zowel binnen als buiten plek is, dus ook met slecht weer zit je hier goed. De snack kaart is klein maar je hebt genoeg keuze tussen verschillende soorten bier, wijn en cocktails.
Wibautstraat 150, Amsterdam | volkshotel.nl/nl/canvas

Deel deze tips

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.