Rust, zee, vogels en schaapjes; Dat is wat je vindt als je bij Hotel Prins Hendrik op Texel verblijft. Je zit hier in een oase van groen op enkele meters van de Waddenzee vandaan. Om die te bereiken hoef alleen de dijk over te lopen. Het hotel is onlangs een restyling ondergaan waarbij het restaurant, Floris, volledig is gerenoveerd en er 6 prachtige nieuwe hotelkamers en suites zijn gerealiseerd. Je zit er dus zowel voor fijn slapen als voor lekker eten op de juiste plek.

Hotel Prins Hendrik Texel
Hotel Prins Hendrik Texel-7
Hotel Prins Hendrik Texel-7

Texel is het grootste waddeneiland van Nederland en staat bekend om de prachtige natuur en uitgestrekte stranden, wat het een perfecte plek maakt voor een weekendje weg of vakantie in eigen land. Vanuit Hotel Prins Hendrik is het heerlijk om met de fiets op ontdekkingstocht te gaan. Dichtbij vind je de vuurtoren en de haven voor heerlijke verse vis, en in de nabijgelegen natuurgebieden zijn bijzondere vogels te spotten.

Hotel Prins Hendrik Texel-7
Hotel Prins Hendrik Texel Menu
Hotel Prins Hendrik Texel Menu

Prins Hendrik Hotel menu

In het gezellige restaurant Floris wordt er ’s ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd mét verse eitjes, pancakes en wentelteefjes. ’s Avonds kan je er terecht voor gerechten van eigen bodem. Er wordt in de keuken vooral gekookt met lokale producten en op de kaart vind je genoeg plantaardige gerechten (wat niet overal op Texel het geval is). Denk aan Oesterzwam sate, Zilte salade en verse Zeebaars. En ook de cocktailkaart niet vergeten: hier staan zowel klassiekers als hele goede alcoholvrije opties op.

Naast de 30 hotelkamers en suites is er een bungalowpark bij Hotel Prins Hendrik aangesloten. Dus ook met grotere groepen kan je hier terecht.

Prins Hendrik Hotel & Bungalowpark
Stuifweg 13, Oosterend
prins-hendrik.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders