Restaurant IJver in Amsterdam zit gevestigd in Noord op het NDSM-werf. In het grote complex van de 100 jaar oude Scheepsbouwloods, kan je maandelijks terecht voor vintage items (IJhallen-markt), een paar keer per jaar naar een rave en sinds enkele maanden ook elke dag terecht bij IJver.
Na jaren brainstormen en een jaar flink verbouwen, is een robuuste horecagelegenheid ontstaan, die niet onder doet aan de loods waarin het gevestigd zit. Buiten op het terras staan badkuipen op pootjes gevuld met planten en bij binnenkomst komen de festivallampjes in de lucht je tegemoet.
Het industriele pand van IJver is zo’n 8 meter hoog, voorzien van authentieke lampen en bijzondere objecten. Zo is er een knusse hoek gecreëerd met vintage meubels en zijn er hoge, lage en taptafels om aan te zitten. De bovenruimtes zijn om af te huren voor feesten en partijen. Gooi er in deze setting nog wat opvallende kleuren en planten tegenaan en je hebt dé perfecte hang-out om te verblijven.
7 dagen per week staan de imposante ijzeren deuren van IJver open voor een ontbijt, lunch, dinner of borrel. De menukaart bestaat uit een frisse mix van de Nederlandse en Franse keuken. Er wordt gekookt, veelal op de houtskoolgrill, met ingrediënten van Hollandse bodem met een knipoog naar het eigenzinnige van Amsterdam.
Met maar liefst 34 tapkranen, is bier een belangrijk product bij IJver waar bier-spijscombinaties van worden gemaakt. Ook wordt dit bij bepaalde gerechten gebruikt om mee te koken. Op de kaart staat bij elk gerecht een bier suggestie om te combineren.
MENU IJVER AMSTERDAM
Wij starten ons voorgerecht met kalf, dungesneden kalfssukade en en heerlijke zalm met rode bier en jenever. Ook ons hoofdgerecht was een combinatie van vlees en vis. Een medium rare gebakken ribeye met wisselende groentegarnituur en een gegrilde heilbotfilet voorzien van zwarte knoflook en kreeftensaus, uiteraard met het aanbevolen biertje.
Na alle lekkere vlees- en visgerechten was het tijd om af te sluiten met een dessert. Met wentelteefjes van duivekater en een chocolademousse met vanille-karamelsaus en krokante amandelen, zaten we samen met ons laatste biertje vol.
IJver zit gevestigd in en op een iconische locatie, maar die plek hebben zij dubbel en dwars verdient. De vibe, de uitstraling en de combinatie van bier en goed eten, maakt het voor veel mensen een ommetje naar het industriële Noord meer dan waard.
IJver Amsterdam
Scheepsbouwkade 72, Amsterdam
ijveramsterdam.nl