Als een warm bad. Zo voelt het als je binnenstapt bij koffiecafé Koffie Leute in Utrecht. En niet alleen omdat het er aangenaam warm is. Barista’s Olivier, Martijn en Dirk verwelkomen je met aandacht en maken met iedereen een praatje. In combinatie met het knusse interieur, de platenspeler waar je je eigen plaatje op mag leggen en de verschillende gezelschapsspellen, zou je zomaar het idee krijgen dat je bij een goede vriend op de koffie bent.

KOFFIE LEUTE BRAUHAUS UTRECHT
KOFFIE LEUTE BRAUHAUS UTRECHT

Koffie Leute bevindt zich in het pand van creatieve broedplaats DRUK: een winkel, werkplaats, kas en dus koffietentje in één. De naam zegt het al: je kunt hier koffieleuten totdat je erbij neervalt. Maar verwacht geen alledaags kopje. Bij Koffie Leute zetten ze bij de filterkoffiebar tropische koffies, uit onder andere Brazilië, Ethiopië en Colombia. Voor de filterkoffies wordt elke maand gewisseld van boon en brander.

Niet zo’n koffieleut? Ga dan voor één van de spannende theemelanges (zoals hibiscus, vlierbloesem of cascara) van bijvoorbeeld Monkey Chief, Hotsoup! of Mevrouw Cha. Deze importeurs reizen zelf naar het land van herkomst voor hoge kwaliteit thee voor een eerlijke prijs.

KOFFIE LEUTE BRAUHAUS UTRECHT
KOFFIE LEUTE BRAUHAUS UTRECHT

ALSOF JE BIJ GOEDE VRIENDEN OP DE KOFFIE BENT

Want voor de baksels en broodjes alleen, zou je al een blokje omfietsen. Lunchcafé Hooi op de Twijnstraat en Skorpan (de bakkerij achter Carla’s Conditorie achter de Dom) bakken het gebak en de broodjes met liefde. En dat proef je! Vooral de peanutbutterkoek is goddelijk en een échte aanrader. Heb je thuis in de koelkast nog een restje van gister liggen of heb je nog een broodje in je tas? Geen paniek: je mag bij Koffie Leute je eigen lunch meebrengen.

Benieuwd? Loop dan een keertje binnen of ga langs tijdens één van de vele (muziek) events die de jongens organiseren. Of zoals Koffie Leute het zelf zegt: wees superwelkom!

Koffie Leute
Westerkade 30, Utrecht
koffieleute.nl

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders