De MacBooks en iPads komen je tegemoet als je het langgerekte en sfeervolle koffiecafé aan de Oudegracht binnenstapt. Naast koffie en vintage, is Blackbird Coffee & Vintage met z’n ontbijtjes namelijk ook erg geliefd als werkplek. Het concept voor deze hotspot kwam tot stand doordat Edwin en Willemijn een eigen winkel wilden beginnen met datgene dat zij leuk vinden: vintage, fietsen en koffie.

Blackbird Coffee & Vintage
BLACKBIRD COFFEE & VINTAGE UTRECHT

Met een (door Blackbird zelf gebrande) koffie of Club Mate, kun je plaatsnemen op één van de aubergine stoelen, wegzakken in de bank met leren kussens die vroeger bij je oma stond of wegkruipen in het knusse hoekje achterin de zaak. Veel meubels en vintage items die je bij Blackbird ziet staan, zijn te koop. Dus heb je iets leuks gezien? Neem het gelijk mee naar huis!

BLACKBIRD COFFEE & VINTAGE UTRECHT
BLACKBIRD COFFEE & VINTAGE UTRECHT

Racefiets en meubelen bij Blackbird Coffee & Vintage aan de Oudegracht

Als je achterin de trap bij Blackbird Coffee & Vintage afdaalt vind je nog meer vintage, waaronder een enorm gehaakt wandkleed, lampen, tafeltjes en een indrukwekkende collectie vintage racefietsen. Loop je verder door, dan vind je een doorgang naar In de Ruimte en sta je ineens in de leefkeuken van deze flexwerkplek mét prachtige binnentuin.

Blackbird ademt échte vintage. Zo wordt de koffie geserveerd op bruine vintage schoteltjes en kun je deze parkeren op een met mozaïek bedekt bijzettafeltje. In de grote stellingkast staan – naast de chocoladerepen, zakken Blackbird koffie en De Dakhaas magazines – retrovazen, servies en plantenpotjes. En ook daarvoor geldt: het is allemaal te koop.

BlackBird Coffee & Vintage
Oudegracht 222, Utrecht
blackbirdcoffee.nl

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders