Kunstliefhebbers en verzamelaars opgelet! Van 14 tot 16 juli vindt voor de vierde keer de Internationale Kunstbeurs de EuropArtFair in Amsterdam plaats in de Gashouder.

Bijna 100 kunstenaars hebben hun beste werk verzameld, die je niet alleen kunt bekijken maar ook gelijk kunt kopen. Er zal een groot aantal verschillende kunstvormen zoals schilderwerk, keramiek en fotografie te bezichtigen zijn, dus voor ieder wat wils.

Het bijzondere aan EuropArtFair is dat kunstenaars hier in de gelegenheid worden gesteld om direct, zonder tussenkomst van een galerie, met de bezoekers en kunstverzamelaars in contact te komen. De selectie kunst is met zorg gecureerd en kan worden gekocht zonder dat hier commissie van naar beurs of een galerie gaat. Mede hierdoor liggen de gemiddelde prijzen lager dan op andere kunstbeurzen.

EuropArtFair Amsterdam Gashouder

“Onze rol is ondergeschikt”, zo stelt beursmanager Raoul Loch, die samen met een klein en bevlogen team de beurs organiseert. “Wij geloven in het belang van interactie tussen werk en publiek voor de kunstenaars en bieden hen met deze beurs een belangrijk extra platform.”

BIJZONDERE KUNSTENAARS

Een aantal kunstenaars die op de EuropArtFair aanwezig zullen zijn, zijn Mandy Blake, met haar uit natuurlijke materialen opgebouwde werken en Barbara van den Berg, die figuratieve digitale collages en mixed media werken maakt.

Staaf (een pseudoniem van David de Winter) laat zijn intuïtieve schilderijen zien en Jazmin Charalambous exposeert haar werken die balanceren op het kruispunt tussen kunst en architectuur.

EuropArtFair Amsterdam Gashouder
EuropArtFair Amsterdam Gashouder

Wil jij een bezoek brengen aan de EuropArtFair in Amsterdam? Kijk dan op hun website voor alle informatie, de openingstijden en tickets. Leuk om te weten: elke tiende bezoeker ontvangt kunstbonnen die direct op de beurs uitgegeven kunnen worden.

Website: europartfair.com
Adres: Klönneplein 1

Deel deze tips

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.