Londen staat bekend als hét shop walhalla van Europa en heeft ontelbaar veel bekende winkelstraten, zoals onder andere Oxford Street, Bond Street en natuurlijk het hippe Soho.

Naast deze bekende winkelstraten barst het in Londen ook van de leuke — street — markets. Zo staat de ene dag een markt in het teken van food, maar kan het de dag erna getransformeerd zijn tot een vintage shopping paradijs. Omdat er zoveel leuke markets zijn, hebben we de leukste food & vintage markets in Londen voor je op een rij gezet.

POPULAIRE FOOD & VINTAGE MARKETS LONDEN

CAMDEN MARKET
De Camden Stables Market is de grootste en meest populaire markt van Camden Town. Deze sfeervolle markt is gevestigd in de ruimtes onder het spoorviaduct. Ooit zat hier een paardenhospitaal van de spoorwegen, maar tegenwoordig zitten er veel winkels en stalletjes onder de grote bogen van het viaduct te vinden.
54-56 Camden Lock Pl, London

BRIXTON VILLAGE MARKET
Brixton Market is een dagelijkse markt in Brixton, Zuid-Londen. De Brixton Market bestaat uit een open markt op straat en drie markthallen met veel goedkope restaurants en eethuizen. De drie kleurrijke markthalen zijn tussen 1920 en 1930 gebouwd en binnen is dat nog steeds goed te zien. De markthallen van Brixton Village zijn erg mooi en zelfs een bezoekje waard als je niet gek bent op marken.
Unit 74, Brixton Village, Coldharbour Ln, London | brixtonvillage.com

LEUKE FOOD & VINTAGE MARKETS LONDEN

BRICK LANE MARKET
Een populaire hotspot onder creatieven in Londen is de Brick Lane Market. De beste dag om deze markt te bezoeken is op zondag. Hoewel alle winkeltjes in de straat ook op andere dagen geopend zijn, komt het hier pas echt op gang op zondag. Honderden stalletjes met vintage kleding en meubels zijn er dan te vinden zijn. Heel hipster Londen shopt hier dan voor unieke kleding en bijzondere meubels om tussendoor te genieten van een goedkope maaltijd bij één van de restaurantjes.
Brick Ln, London 

VINEGARD YARD
Vinegar Yard ligt op een steenworp afstand van het London Bridge station en is een eet-, drink-, winkel- en kunstruimte. Met kunstinstallaties (waaronder een niet te missen treinwagon!), pop-up winkels, bars, street food handelaren en een openluchttuin met zitplaatsen voor bezoekers. Vinegar Yard is een must-visit bestemming voor after-work drinkers en iedereen die op zoek is naar lekkere street food gerechten zeven dagen per week .
.72-82 St Thomas St, London

STREETFOOD MARKETS LONDEN

POP BRIXTON
Pop Brixton is een verzameling jonge, onafhankelijk bedrijven in oude scheepscontainers op twee minuutjes lopen van het trein- en metrostation. Je vindt er onder andere creatieve studio’s en sociale projecten. En eetgelegenheden en barretjes dus. Begin bijvoorbeeld met een drankje op de binnenplaats bij S11.
49 Brixton Station Rd, London | popbrixton.org

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pop Brixton (@popbrixton)

MERCATO METROPOLITANO
Een enorme, lichte markt met een scala aan streetfood. Van Italiaans tot Vietnamees en kleurrijke cocktails.
42 Newington Causeway, London | mercatometropolitano.com

BOROUGH MARKET
De Borough Market is één van de bekendste markten van Londen. Iedere nacht kopen de inkopers van de restaurants en winkels van Londen hier hun groenten, fruit, vis en vlees. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de markt overdag open voor particulieren. Op en rond de markt zijn veel betaalbare cafés, pubs en restaurants te vinden.
8 Southwark St, London | 

MALTBY STREET MARKET
Maltby Street Market is compact, wat betekent dat er alleen plaats is voor de allerbeste kraampjes. Van gastronomische brownies tot de sappigste steaks, op deze markt is voor iedereen wel iets lekkers te vinden. Liever een drankje? Er zijn ook bijzondere wijnen, bieren en gins. Maltby Street Market vind je in de wijk Bermondsey in Zuid-Londen.
Arch 46, Ropewalk, Maltby St, London

Deel deze tips

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!