Je hebt een (Tinder)date gescoord, maar weet nog niet waar je moet afspreken? Met zoveel keuze aan hotspots in Amsterdam moet dat wel goed komen zou je zeggen. Maar omdat er juiste zoveel hotspots zijn waaruit je kunt kiezen of die je juist wilt vermijden. Zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom hebben wij zes perfecte hotspots voor een date in Amsterdam op een rij gezet, waar je terecht kunt voor een geslaagde ‘eerste’ date.

THE LOBBY FIZEAUSTRAAT
Maar liefst 7000 vierkante meter aan gezelligheid, food en drinks. Dat is The Lobby Fizeaustraat. Zo serveren ze hier een vijfgangen menu en ook tijdens de lunch kun je kiezen uit een twee of drie gangen menu met uitstekende hoofdgerechten. Mocht het nou hééél gezellig worden met zijn twee. The Lobby zit gevestigd in Hotel V, altijd handig!

PULITZERS BAR
Modern en traditioneel design komen samen bij het Pulitzer Hotel en bij de elegante bar, maar ook bij het toprestaurant Janzs wat zich ook in het complex bevindt. Voor even waan je je in de sferen van de gouden eeuw, vol charmante kooplieden en prachtige jonkvrouwen in een welvarend Amsterdam. Stijlvoller dan dit wordt het gewoonweg niet in Mokum met een eerste date, als je het mij vraagt.

MEER LEUKE PLEKKEN OM TE DATEN IN AMSTERDAM

BAR KARAKTER
Binnen waan je je in een bruine kroeg in combinatie met een stukje natuur en hele toffe Chesterfield banken waarop je kunt zitten. In het midden van de bar staat een grote boomstam die boven de bar uitmondt in een volwaardige boom. Ook de muren van de keuken zijn voorzien van het nodige groen.

Tegenover de bar staat een gehalveerde oldtimer die omgetoverd is tot DJ booth waar regelmatig de lekkerste hitjes worden gedraaid. Mocht het nou écht gezellig worden samen. Duik dan de kelder in voor een potje karaoke! Succes gegarandeerd!

DOOR74
Deze speak-easy bar zit verstopt in de Reguliersdwarsstraat en behoort al geruime tijd tot de top van de cocktailbars van de wereld. Het is even goed zoeken, maar dan heb je ook wat. Eenmaal achter de nietszeggende zwarte deur waan je je in de roaring twenties voorzien van intieme verlichting en het bruin/rode art-deco interieur. Hier kan je terecht voor klassieke of speciale cocktails die door de charmante bartenders in elkaar worden gezet.

KANARIE CLUB
De Kanarie Club is dé plek om naar toe te gaan voor een borrel, lunch of diner. De Kanarie Club is mega sfeervol door de vette verlicht. Vooral de cocktailbar die boven op het bovendek bij het zwembad te vinden is, is te gek. Je hoeft niet bang te zijn dat je natte voetjes krijgt, want het zwembad is een zitkuil geworden. Prima plek voor het eerste gesprek!

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders