Mr. Black and the White Ox zit op de begane grond van de BLEND, het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts. Daar waar vroeger de spaarpunten ingeleverd konden worden, staat nu een steam punk koffie bar, waar nog steeds authentieke DE koffie wordt geschonken. Daarnaast is er een hoofdrol weggelegd voor wijn, in de wineroom liggen maar liefst 3500 wijnen. Vanuit de skybox, de voormalige boardroom van Douwe Egberts is er een prachtig uitzicht over Utrecht. Deze is te huur is voor vergaderingen en zakelijke evenementen. De overige verdiepingen van de BLEND worden bezet door shortstay appartementen en kantoorunits.

MR. BLACK AND THE WHITE OX UTRECHT: BAR-BISTRO IN VOORMALIG DOUWE EGBERTS KANTOOR
MR. BLACK AND THE WHITE OX UTRECHT: BAR-BISTRO IN VOORMALIG DOUWE EGBERTS KANTOOR

Mr. Black refereert aan zwarte koffie. Het is dé plek voor een kop koffie, cocktail of een lekker hapje eten in een geheel ongedwongen en huiselijke sfeer. De bar is het kloppende hart van de BLEND (het voormalige hoofdkwartier van Douwe Egberts).

The White Ox is vernoemd naar het winkeltje van Egberts Douwes waar het allemaal begon. Het winkeltje ‘de Witte Os’ in Joure was volgestouwd met koloniale waren: Koffie, thee, chocola, zoethout, anijs en specerijen. Diezelfde koloniale waren liggen aan de basis van urban bistro ‘the White Ox’.

MR. BLACK AND THE WHITE OX UTRECHT: BAR-BISTRO IN VOORMALIG DOUWE EGBERTS KANTOOR
MR. BLACK AND THE WHITE OX UTRECHT: BAR-BISTRO IN VOORMALIG DOUWE EGBERTS KANTOOR

ETEN EN DRINKEN IN EEN INDUSTRIËLE SETTING

De afgelopen maanden zijn veel krachten gebundeld om neer te zetten wat er nu staat. KingKongs, het internationale ontwerpbureau ( o.a. bekend van Berlage in Eindhoven en the Suicide Club in Rotterdam) heeft Mr. Black and the White Ox voorzien van een opvallend en uitbundig interieur. In samenwerking met Douwe Egberts is er uiteraard een vleugje Douwe Egberts historie aan toegevoegd.

Onder de rook van de Douwe Egberts fabriek, die altijd zo heerlijk naar vers gebrande koffie ruikt, bevindt zich nu dit nieuwe restaurant. Bij Mr. Black and the White Ox is de bar-bistro de gehele dag geopend voor een ontbijt en een kop koffie tot een borrel of uitgebreid 5 gangen diner.

Mr. Black and the White Ox
Vleutensevaart 100, Utrecht
mrblackandthewhiteox.com

Deel deze tips:

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!