Verscholen achter een immens terras, pronkt Satchmo midden op het Rokin. Het monumentale pand (1647) is omgetoverd tot een restaurant en bar van internationale allure met vertrouwde huiskamerambiance. Het rijke interieur is er comfortabel-chic. De Satchmo-beleving beslaat twee verdiepingen: beneden een casual diner en daarboven een restaurant met kosmopolitisch karakter en uitzicht op de open keuken. Beide verdiepingen beschikken over een cocktailbar en ook een imposante wijnlijst mag niet ontbreken.

BRUNCH, DINER ÉN FANTASTISCHE COCKTAILS

Satchmo serveert klassieke gerechten met een moderne twist. Voor de beste smaakervaring wordt er gewerkt met veel kleur en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Naast lunch en diner leent Satchmo zich, door de private dining, uitstekend voor intieme(re) diners of zakelijke meetings. Dit allemaal begeleid door jazz-muziek. Kortom, alle zintuigen worden ten volste bevredigd tijdens een avond uit bij Satchmo; het is er kwalitatief, elegant en zelfs een beetje sexy.

De menukaart staat vol met internationaal lekkers voor brunch en diner zoals Tuna Tatakimet truffel teriyaki, coquilles met soy vinaigrette, kreeft ‘a la plancha’ of een ruime keuze uit robuuste steak-cuts. Denk aan een imposante tomahawk steak of malse côte de boeuf, maar ook een good old entrecôte ontbreekt niet. Voor nog meer culinair genot zijn er royale toppings: foie gras, kaviaar en truffel en is er een verrassend vier- tot zesgangen tasting menu. Vergeet zeker niet de charcuterie met huisgemaakte pastrami, een must-try!

Voor als de avond niet lang genoeg kan duren (of niet vroeg genoeg kan beginnen), lonkt er boven nog een knappe cocktailbar met uitzicht op het bruisende Rokin. Toch is de sfeer er relaxt en niet onbelangrijk, het cocktail menu lustopwekkend. Bartender Jasper van Poppel bereidt hier cocktails die om te beginnen al lekker klinken: A is for Awesome (and Apricot), Morning After en My Bloody Jerry! Ook creëert hij buiten het menu om naar emotie of smaak van zijn gast.

PS:  vraag naar The Great Gaby

Website: satchmoamsterdam.com
Adres: Rokin 95

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

DEEL TIPS

Founder van Hotspotjes waarop ik de leukste hotspots in kaart breng om deze vervolgens met jullie te delen. Van restaurant, winkel en bar, tot de tofste clubs en festivals!