De lekkerste taco’s, ceviche en mezcal vind je bij taqueria Coba in Amsterdam-Noord, om de hoek bij het Skatecafé. Één van de meest creatieve en alternatieve stukjes van Amsterdam-Noord.

Een taqueria is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de exotische Mexicaanse keuken. Op de zonnige stoep van restaurant Coba is tussen twee grote bomen een heerlijk terras gecreëerd. Met je snoet in de zon en uit de wind zit je hier top in de zomer.

Binnen lijkt het alsof je in een Mexicaanse cantina bent aangeschoven. Veel hout, Mariabeelden, kaarsen en felrode rozen in vazen. Zelfs de toiletten zijn met smaak ingericht. De machine die de tortilla’s maakt, hoor je rammelen op de achtergrond.

COCKTAILS BIJ COBA AMSTERDAM

Je bestelt natuurlijk margaritas en andere smaakvolle cocktails, met leuke namen zoals El Jefe (‘de baas’) om mee te beginnen. Er zijn ook biertjes én heel heel heel veel verschillende mezcals en tequilas om te proeven. Uiteraard zijn er ook non-alcoholische lemonades te krijgen. Compleet met sprinkhanen, die ze in Mexico ook bij de borrel eten. Ja, we hebben ze geproefd. En met wat piemento en zout erbij zijn ze best oké!

De vriendelijke mensen van de bediening, gekleed in Mexicaanse klederdracht, leggen je precies uit hoe het werkt en hoeveel gerechten je het best kunt bestellen. Het is feestje om met elkaar te delen.

Je krijgt geen bestek, je mag lekker met je handen eten. Zo doen ze dat in Mexico! Gelukkig wel servetjes en anders is het eten sowieso om je vingers bij af te likken.

Mexicaans restaurant Coba Amsterdam Noord - Hotspotjes -10

MENU COBA AMSTERDAM: EEN REIS DOOR MEXICO ZONDER MENU

Er staat geen menukaart online, omdat die vaak verandert. Geen zorgen. Alle tortilla’s zijn van maïs, dus glutenvrij en verwerkt als tostado’s, taco’s en quesadillas. Er zijn altijd voldoende veganopties, maar ook de liefhebbers van ceviche, beef, pulpo en softshell crab worden hier blij gemaakt.

Kortom, een authentieke Mexicaanse beleving in Amsterdam-Noord. Reserveer op tijd, want het is er altijd druk.

Coba Taqueria
Schaafstraat 4, Amsterdam
coba-taqueria.com

Deel artikel

Meer handige tips

Vind hotels
via: Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com, Cheaptickets

Boek tours & attracties
Via: GetYourGuide.nl, Viator

Vind goedkope vakanties
Via: VakantieDiscounter

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind hostels
via Hostelworld

Boek een cruisereis
via Cruisereizen

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders