Restaurant NENI Amsterdam zit gevestigd in het oude Citroën-gebouw aan het Stadionplein in Zuid. NENI, wat staat voor de Oost-Mediterrane keuken, is een concept van de familie Molcho. Deze naam is dan ook samengesteld uit de initialen van Nuriel, Elior, Nadiv & Ilan, de vier zonen van de Israëlische keukenvirtuoos HayaMolcho.

NENI voelt niet groot aan, maar als intiem en gezellig en is inmiddels een begrip in Amsterdam. Allereerst door de fantastische keuken, maar daarnaast ook door de goede service en de fijne sfeer.

Restaurant interieur in Amsterdam
Restaurant interieur in Amsterdam
restaurant Neni Amsterdam - Hotspotjes -2
restaurant Neni Amsterdam - Hotspotjes -2

Het restaurant heeft een open keuken waar de chefs met volle passie alle gerechten bereiden, voordat deze als kleine gerechten aan tafel worden geserveerd. De chefs bereiden aan de lopende band frisse aangemaakte groentes, hummus en versgebakken pita uit de steenoven.

Ook kun je heerlijke vlees en visgerechten bestellen die rechtstreeks van de houtskoolgrill je kant op komen.

Elk gerecht dat bij NENI uit de keuken komt zit vol met rijke smaken en hebben een overvloed aan kruiden en groentes. Daarnaast is elk gerecht gemaakt om samen met elkaar te delen. Bij NENI Amsterdam eet je dan ook aan tafel zoals families dat met elkaar doen: in Balagan stijl, wat staat voor ‘sympathieke chaos’.

restaurant Neni Amsterdam - Hotspotjes -2
Gerecht bij Neni Amsterdam
Gerecht bij Neni Amsterdam
Gerecht bij Neni Amsterdam

EATING IS NO ART BUT A PASSION, ALDUS NENI

Naast lekker dineren, kun je bij NENI Deli ook terecht voor lunchgerechten zoals focaccia, salades, verse sappen en zoetigheden uit de eigen bakkerij. In de avond serveren ze er kleurrijke mezze.

Geen trek, maar wel dorst? Ga dan langs bij The Lemonman. Daar kun je aan de bar terecht voor dranken en cocktails, met in het bijzonder de citruscocktails van huisgemaakte citroenjenever.

Ben je op zoek naar een ruimte voor een (privé) feestje, zakelijk diner of andere gelegenheid? Dan kun je terecht in de kleurrijke The Garden Room die plaats biedt voor 28 gasten.

NENI Amsterdam
neni.amsterdam.nl
Stadionplein 8, Amsterdam

Deel deze tips:

Storyteller bij Hotspotjes waarbij ik Amsterdam vertegenwoordig en de leukste hotspots in kaart breng.