Dat is wat deze zaak graag wil uitstralen, een huiselijk gevoel. En dat krijg je zeker. En dit allemaal op nummer 25 aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat van Groningen. In dit bekende straatje in de binnenstad is 2 jaar geleden dit schattige familiebedrijfje gekomen. Ik ging even op bezoek en neem je mee!

Zodra je binnenstapt in dit knusse tentje valt gelijk de fijne huiskamersfeer je op. Een nuchtere basis zoals de eigenaresse het zelf noemt. De geur van verse koffie komt je tegemoet. Je kan hier terecht voor een goed ontbijt, lunch, flinke taartpunt en sinds kort ook voor een diner. Dit met het idee dat jij alles kan bestellen waar jij zin in hebt. Ook wel food for every mood genoemd.

De ruimte bij N025 is vrij klein, maar oogt daardoor huiselijk. Een enorme houten bank met daaraan kleine tafeltjes. Overal hangen plankjes aan de muur met leuke elementen en is er een wand waar je op kan krijten en waar je gelijk de dagspecial op kan checken.

Heb je zin in een goed ontbijt? Pak dan even een krantje uit de krantenbak om het compleet te maken. Verbaas je niet over cactussen in pannetjes en mandjes met groenten en fruit aan de muur. Bij de toonbank staan al hun verse producten uitgestalt afkomstig van de markt. Het brood komt bij het bakkertje er tegenover vandaan. Alles zo vers mogelijk. En dat proef je. Voel je je al een beetje thuis?

EEN HUISELIJK GEVOEL BIJ NO25 IN GRONINGEN

Wat zo leuk is aan No25 is dat ze de kleine ruimte zo goed hebben benut. Zelfs de keuken heeft alles wat hij nodig heeft. De chefkok heeft een welbekende Green Egg in de keuken staan. Dit gewoon met een enorme afzuigkap er boven. Bestel eens hun sandwich met kip en avocado en je proeft de rokerige smaak van de Green Egg. Of pannenkoekjes met stroop, wanneer jij daar zin in hebt. De kaart is divers, en bied werkelijk voor ieder wat wils.

Ook veganisten kunnen hier prima terecht. Er staan een aantal gerechten op de kaart, maar ook de chefkok gaat graag even los buiten de kaart. Elke dag en week zijn er specials. Dus laat je eens verrassen. Op donderdag tot en met zaterdag kan je een gerecht bestellen dat past bij jouw mood.

Maar heb je even geen tijd om hier rustig te zitten, alles is to-go. Dus met een sandwich in het vuistje, loop je zo de stad weer in. Wat ook leuk is, het pand ernaast is een kapsalon. Je kan zo tussen de twee panden heen en weer lopen voor een kopje koffie als je uit de kappersstoel komt

Website: no25.nl
Adres: Oude Kijk in ’t Jatstraat 25

Deel deze tips:

VIND DE LEUKSTE HOTSPOTS EN TIPS IN:

Mega handige linkjes

Boek je via onderstaande links dan support je ons zonder dat jij extra kosten maakt. Win-win! Bedankt ♥️

Vind hotels
via Booking.com

Vind goedkope vliegtickets
via Booking.com

Boek tours & excursies
via GetYourGuide.nl, Booking.com

Vind int. treintickets
via NSinternationaal.nl

Vind een huurauto
via verschillende aanbieders